Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Шлях до подолання правопорушень серед підлітків – організація їх змістовного дозвілля

24 квітня 2013 - 11:13

Шлях до подолання правопорушень серед підлітків – організація їх змістовного дозвілля

Відбулося засідання обласної координаційної ради з питань соціального захисту неповнолітніх, яке провів заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

Відкриваючи засідання, представник обласної виконавчої влади наголосив на необхідності приділити увагу організації змістовного дозвілля дітей у позашкільний час.

– Ми повинні докласти максимум зусиль для виконання соціальних ініціатив Президента щодо залучення дітей до позашкільної освіти, а також розвитку спорту серед молоді. Найчастіше правопорушення здійснюють діти, які залишаються без догляду протягом тривалого часу. Це сфера спільної відповідальності батьків та вчителів, – зазначив Андрій Гамов.

Начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніна Матвєєва повідомила, що з початку цього року проведено п’ять профілактичних рейдів, під час яких обстежено 1329 сімей та знайдено 378 дітей, які перебували без догляду дорослих; 212 сімей притягнуто до адміністративної відповідальності. Для подолання наслідків дитячої бездоглядності та профілактичної роботи з підлітками, які мають конфлікт із законом, в області створюються центри соціально-психологічної реабілітації дітей. Основним завданням соціальних служб Антоніна Матвєєва вважає соціалізацію проблемних  дітей у суспільстві.

Відсутність позашкільної зайнятості та змістовного дозвілля, низький рівень правової обізнаності, вживання алкогольних напоїв і тютюну – фактори негативного впливу на дітей і підлітків. З початку 2013 року на неповнолітніх, які вживали алкогольні напої, було складено 82 адміністративних протоколи, а 142 працівників торгівлі притягнуто до відповідальності за продаж  алкоголю і тютюну неповнолітнім.

– Усі керівники районів повинні боротися з продажем алкоголю та тютюну неповнолітнім. Єдиний варіант дій – позбавлення порушників ліцензій. Ті, хто труїть дітей, повинні затямити, що їх буде покарано, – підсумував Андрій Гамов.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни