Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко допомагає випускникам визначитися з вибором майбутнього

26 квітня 2013 - 15:11

Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко допомагає випускникам визначитися з вибором майбутнього

Завдяки сучасним засобам інформаційно-комунікаційних систем учні 11 класу Запорізької гімназії № 31 разом зі своїми однолітками із Києва, Дніпропетровська, Донецька, Львова, Одеси, Сімферополя, Харкова та Чернівців прослухали лекцію Віце-прем’єр-міністра України Костянтина Грищенка «Вища освіта – свідомий вибір» та поставили йому запитання. Урок транслювався із Київської школи № 155, де колись навчався урядовець.

Спілкуючись зі старшокласниками, Костянтин Грищенко звернув їх увагу на необхідність здобуття освіти, а не диплома, бо куплені дипломи ніколи не замінять знань, які ми здобуваємо під час навчання. Порекомендував прислухатись до порад батьків щодо вищої освіти, але зазначив, що остаточний вибір необхідно робити самотужки. Розповідаючи про своє навчання в школі та Московському інституті міжнародних відносин, Костянтин Грищенко засвідчив, що тільки праця і наполегливість допоможуть здобути бажаних результатів.

Після лекції Віце-прем’єр-міністра учні з кожного міста поставили йому по одному запитанню. Дітей цікавило, де краще вчитись: у нас чи за кордоном, скільки мов треба знати, яким було його перше кохання, що робить уряд для розвитку спорту в Україні тощо. Урядовець відповів, що не має значення, де вчитись, головне – хто вчиться. І за кордоном, і в Україні можна здобути однаково добру освіту. Зауважив, що англійська мова повинна стати базовою для молоді, а українська і російська – стандартними; не зайвим стане також вивчення китайської та арабської мови. І взагалі, чим більше знаєш мов, тим краще. Також він розповів про дії уряду для розвитку та підтримки спорту,  про реалізацію програми з обладнання шкіл технічними засобами навчання «Відкритий світ».

Старшокласники уважно слухали Костянтина Грищенка і не помітили, що урок тривав набагато довше запланованого часу. Завершуючи зустріч, урядовець висловив сподівання, що школярі знайдуть свій шлях у житті і будуть упевненими  людьми, які можуть думати і вільно висловлювати думки.

За словами заступника начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Валентини Хівріч, яка була присутньою на заході, урок допоміг дітям по-іншому подивитись на перспективу здобуття подальшої освіти та відчути власну відповідальність за своє майбутнє.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович