Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький край зустрічає свята з новими інвесторами

28 квітня 2013 - 18:05

Сьогодні у Запоріжжі відбувається концерт «Весна на Зарічній вулиці». На святковий захід, присвячений всім людям праці, прибули Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко та Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ. Високих гостей зустрів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

Перед концертом високопосадовці відвідали філіал Дніпровської ГЕС ПАО «Укргіднроенерго», де ознайомилися з виробничими потужностями підприємства, оглянули машинний зал та музей.

Враховуючи те, що Першотравень передує Дню Перемоги, учасники заходу поклали квіти до пам’ятника невідомому солдату, який встановлений на честь захисників греблі на території підприємства. Також взяли участь у церемонії пуску на воду жалобного вінка.

- Ми маємо завжди пам’ятати тих героїв, які ціною власного життя врятували цей стратегічний об’єкт, який нині відіграє велику роль у забезпеченні енергетичної безпеки країни, - зазначив Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко.

Також Костянтин Грищенко та Дмитро Фірташ поспілкувалися з ветеранами підприємства та познайомилися з однією із династій Дніпровської гідроелектростанції – родиною Бондяшевих.

- Люди праці, діди яких брали участь у будівництві стратегічних підприємств, а діти, внуки та правнуки багато років розвивали їх, напрацювали великий досвід та мають чим поділитися з сучасною молоддю. Тому федерація прийняла рішення створити книгу про трудові династії України. Ця книга, крізь долі великих та працьовитих людей, представить справжню історією становлення та життя нашої незалежної держави, - повідомив Дмитро Фірташ. Також він вручив Івану, Володимиру та Олесі Бондяшевим цінні подарунки.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко сказав, що гордий тим, що доля подарувала йому знайомство з такими людьми як Дмитро Фірташ, В’ячеслав Богуслаєв, Рінат Ахметов, які мають можливості та бажання інвестувати капітал у розвиток запорізьких підприємств.

- Важливо усвідомити, що ці люди мають ресурси і розуміють, що майбутнє країни – у розвитку промисловості. Саме вони можуть дати  імпульс, який дозволить вийти запорізьким підприємствам на більш високий рівень. Ми у свою чергу до цього готові – маємо якісний інтелектуальний ресурс, потужний  індустріальний майданчик та бажання працювати, - наголосив Олександр Пеклушенко.

У цей день київські гості також відвідали гордість запоріжців – історико-культурний комплекс «Запорозька Січ», де познайомились з бойовими традиціями козаків.

Далі у програмі – святковий концерт «Весна на Зарічній вулиці», який розпочнеться вже о 19.00 на каскаді «Райдуга» і куди запрошуються всі жителі міста та області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович