Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Кам’яна могила» -в реєстрі ЮНЕСКО

11 жовтня 2005 - 18:20

Президент України Віктор Ющенко взяв участь у відкритті  оновленої та відбудованої історично-археологічної пам’ятки.

 

Глава держави наголосив, що «Кам’яна могила унікальний свідок людської цивілізації і сюди повинні пролягти стежки з усіх континентів. Пізнати цей об’єкт – значить розкрити для себе цікаву сторінку історії. Він обов’язково повинен увійти до реєстру ЮНЕСКО».

 

Віктор Ющенко подякував обласній виконавчій владі, колективу ВАТ «Дніпроспецсталь» (спонсорів будівництва музейного комплексу заповідника) за державницьку позицію у справі відродження історичних, природних та культурних пам’яток нашої країни.  

 

Голова облдержадміністрації Юрій Артеменко розповів Президенту, як у квітні цього  року він разом з представниками заводу приїхав сюди вперше. Перед очима постали лише голі стіни довгобуду, але сама Кам’яна могила по-весняному сяяла своєю красою. «І ми просто закохалися в це місце, - зізнався губернатор – Почали думати з чого почати, планувати, що і як». 

 

За ініціативи губернатора при зустрічній підтримці керівництва ВАТ «Дніпроспецсталь», яке продемонструвало розуміння та реальну підтримку політики Президента в галузі культури, було укладено інвестиційну угоду щодо завершення будівництва музейного комплексу «Кам'яна Могила» на суму  1,8 млн. грн.

 

Сьогодні відбулося урочисте відкриття оновленої та відбудованої історико-археологічної пам’ятки. Завершено будівництво приміщення музею “Кам’яна Могила”, територія заповідника впорядкована. Вздовж траси Москва-Симферопіль встановлені рекламні бігборди, які запрошують відвідати унікальну пам’ятку Запорізького краю.

 

Попереду – велика робота по наповненню музейного комплексу новими експонатами, створенню діорами «Амазонки  на Кам'яній Могилі», наукові пошуки. Цим будуть займатись музейні працівники, вчені-археологи і краєзнавці.

 

А у влади і меценатів – не менш відповідальне завдання – продовжити розбудову інфраструктури: спорудити готель, кафе, магазин тощо, провести на пагорбі консервацію окремих гротів та печер, щоб «Кам’яна Могила» стала справжньою туристичною Меккою – і не лише для українців.

 

Голова облдержадміністрації Юрій Артеменко повідав також Президенту України Віктору Ющенку про інші плани нової влади у справі відродження духовних цінностей: про роботи  у Василівському замку Попова, спорудження комплексу «Запорозька Січ» на Хортиці, реконструкцію обласної філармонії, ремонт обласного художнього музею та нового приміщення Запорізького театру юного глядача.

 

                                              Прес-служба облдержадміністрації

 

(.doc, 23Kb)

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни