Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Інвестори не вкладали би кошти, якби не вірили в програму президентських реформ і європейське майбутнє країни»

16 травня 2013 - 17:49

Олександр Пеклушенко: «Інвестори не вкладали би кошти, якби не вірили в програму президентських реформ і європейське майбутнє країни»

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко у своєму виступі на нараді з активом області, яку провів Президент України Віктор Янукович у рамках своєї робочої поїздки до Запоріжжя.

Керівник регіону зазначив, що обласна виконавча влада будує свою роботу на фундаменті програми економічних реформ Президента і досягнуті результати дозволяють відслідкувати її ефективність. Насамперед це проявилося у підвищенні рейтингу соціально-економічного розвитку області серед регіонів України. За підсумками 2012 року Запорізька область посіла 9 місце, піднявшись з 19-го  в 2011 році.

Пріоритетним завданням влади залишається прискорення темпів економічного зростання, передусім у промисловості.

Сьогодні область посідає четверте місце за обсягом реалізації промислової продукції, який склав 17,8 млрд. грн. Значною мірою цього вдалося досягти завдяки підтримці Президента і Уряду.

- Тільки завдяки Вашій особистій участі практично отримав друге життя Запорізький завод феросплавів, де сьогодні працює понад три тисячі осіб. Започатковано перший етап його модернізації з обсягом інвестицій 138 млн. грн. Сьогодні за Вашої участі на металургійному комбінаті «Запоріжсталь» після модернізації відкрито аглофабрику, в яку вкладено майже 240 млн. грн., - звернувся до Глави держави Олександр Пеклушенко.

Очільник регіону відзначив ще низку позитивних прикладів, які стали можливими завдяки державній політиці підтримки вітчизняного виробництва. Зокрема, технічне переозброєння моторобудівного гіганта «Мотор Січ», відкриття сучасного комплексу пилогазоочисного обладнання на «Дніпроспецсталі», зростання продажу автомобілів заводу «АвтоЗАЗ» за рахунок конкретної підтримки  автовиробників, введення в дію нових потужностей вітро- та сонячної енергетики тощо.

 - Усі ці успіхи підприємств державного значення були б неможливі, бо якби їхні стратегічні власники та інвестори не вірили в програму економічних реформ Президента, перспективу європейського майбутнього нашої країни, вони б ніколи не інвестували в підприємства мільярдні суми, - наголосив голова облдрежадміністрації.

Окремо очільник регіону зупинився на проблемних питаннях аграрного сектору, який, за його словами, є дуже вагомим як за внеском в економіку регіону, так і за питомою вагою населення. Тому обласна влада вважає розкриття його потенціалу однією з головних своїх задач.  Але ряд питань потребують підтримки на рівні держави. Це осучаснення законодавства щодо використання зрошувальних систем, збереження діючої системи оподаткування в аграрному секторі, збільшення відсотка податкових надходжень, які б залишалися на розвиток сільських територій тощо.

Олександр Пеклушенко також порушив питання гуманітарного характеру, перш за все реформи медицини та освіти, положень реформування місцевого самоврядування, висловивши позицію регіональної влади. 

 - На вирішення наших невідкладних потреб необхідно 3 млрд. грн. Мінімум один ми додатково віднайдемо самі, а 2 млрд. потрібні на мости, на Палац спорту «Юність», перинатальний центр, поліклініку в Кушугумі, онокдиспансер, обласну дитячу лікарню. Правду кажучи, ці об’єкти влада мала спорудити ще минулого століття. Тож ми сподіваємося, що тепер Запорізькій області буде віддано належне, - підвів риску Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

 

Повний текст виступу – у доданому файлі

Читайте також

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками