Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Про порядок оцінювання учасників конкурсу з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» у 2013 році

22 травня 2013 - 11:32

Відповідно до Указу Президента України від 05.04.2012 року № 246/2012 «Про Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації» в Запорізькому центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій (далі – Центр), на який покладено виконання функції інтерв'ю-центра, 31 травня – 01 червня 2013 року відбудеться оцінювання учасників конкурсу з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» від Запорізької області. Оцінювання буде проведено в приміщенні Центру за адресою:
вул. Героїв Сталінграду, 1 (будівля Торгового коледжу), ауд. № 50 (IV поверх).

Оцінювання учасників конкурсу буде здійснюватись експертною комісією інтерв’ю-центра Запорізької області, склад якої затверджено спільним наказом Управління державної служби Головного управління державної служби України в Запорізькій області та Запорізьким центром перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів від 26.04.2013 № 33/20/02-18.

Рішенням експертної комісії (протокол засідання від 21.05.2013 № 1) затверджені списки осіб, допущених до конкурсу з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» у 2013 році у Запорізькій області, всього – 35 осіб.

Оцінювання учасників конкурсу буде проведено в чотири етапи:

  • тестування на предмет володіння загальними та спеціальними знаннями, необхідними вміннями та навичками (40 балів);
  • анкетування з визначення морально-психологічних і ділових якостей (10 балів);
  • тестування з іноземної мови (10 балів);
  • інтерв'ю з метою оцінювання тез публічного виступу (40 балів).

Для оцінювання учасників конкурсу застосовується 100-бальна шкала, яка визначає їх рейтинг з урахуванням отриманих оцінок на кожному з означених чотирьох етапів.

Оцінювання учасників конкурсу в інтерв’ю-центрі Запорізької області розпочнеться 31 травня 2013 року о 09.00 год. з проведення анкетування з визначення морально-психологічних і ділових якостей. Протягом 40 хвилин необхідно відмітити правильні відповіді на питання, які міститимуться в 4-х анкетах. Анкетування здійснюється за психодіагностичними методиками, визнаними у зарубіжній та вітчизняній психології і педагогіці, якими оцінюються зокрема: комунікативні здібності, здатність до креативного мислення, прийняття ефективних рішень у нестандартних ситуаціях, застосування інноваційних підходів у роботі, поведінкові прояви ділових і управлінських якостей.

Після проведення анкетування з визначення морально-психологічних і ділових якостей буде проведено тестування на предмет володіння загальними та спеціальними знаннями, необхідними вміннями та навичками, а також тестування з іноземної мови з розподілом учасників конкурсу на дві групи:
з 11.00 до 12.30 год. (І група) та з 13.30 до 15.00 год. (ІІ група). Розподіл учасників конкурсу на групи відбудеться 30 травня 2013 року під час консультації щодо проведення конкурсу.

Тестування на предмет володіння загальними та спеціальними знаннями, необхідними вміннями та навичками проводитиметься на комп’ютері в режимі он-лайн протягом 1 години та включає 40 тестових завдань з питань конституційного права, державного управління та місцевого самоврядування, реалізації програми економічних реформ Президента України, нового законодавства про державну службу, антикорупційного законодавства, менеджменту в органах державної влади, а також лідерських якостей. Тестування з іноземної мови (з метою виявлення рівня володіння іноземною мовою) – протягом 30 хв. та містить 20 запитань.

В той же день (31 травня) розпочнеться проведення інтерв’ю з метою оцінювання тез публічного виступу. Під час проведення інтерв'ю оцінюються тези публічного виступу учасника конкурсу; вміння презентувати себе, розуміння концепції лідерства та етичних стандартів, рівня мотивації учасника конкурсу щодо зарахування його до Президентського кадрового резерву, а також інші особисті якості, цілі власної кар'єри кандидата та її зв'язку з перебуванням у Президентському кадровому резерві; рекомендаційні листи, державні нагороди, вчені звання, наукові ступені; знання декількох мов Європейського Союзу та інші особисті досягнення учасника конкурсу.

01 червня 2013 року експертною комісією інтерв’ю-центра Запорізької області буде продовжено з 09.00 год. проведення інтерв’ю з метою оцінювання тез публічного виступу.

Колектив Запорізького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів бажає успіху всім учасникам конкурсу з добору кандидатів до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»!

Наказ(.doc, 89Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей