Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Території області долучаться до інвестиційної програми Європейського Союзу

5 червня 2013 - 09:34

Території області долучаться до інвестиційної програми Європейського Союзу

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів селекторну нараду за результатами участі територій області в інформаційному заході, який проводився в Дніпропетровську в рамках програми Європейського Союзу «Підтримка регіональної політики України». Його метою було інформування та навчання представників Запорізької, Дніпропетровської та Кіровоградської областей на предмет створення проектів для участі в програмі.

Під час селекторної наради обговорювалась участь територій Запорізької області в першому конкурсі проектів, які фінансуються коштом ЄС в рамках програми «Підтримка регіональної політики України». Програму спрямовано на створення сучасної ефективної системи державного управління регіональним розвитком, зменшення регіональних диспропорцій, підвищення конкурентоспроможності регіонів, розвиток малого та середнього бізнесу, створення нових робочих місць та надання високоякісних послуг населенню, враховуючи досвід держав ЄС.

Проекти, надані на розгляд єврокомісії, повинні відповідати сучасним тенденціям охорони навколишнього середовища та використання альтернативних джерел енергії. Наприклад, розвиток зеленого туризму або створення євросела, яке самостійно забезпечується електроенергією та теплом, використовуючи відтворювані природні ресурси - сонце, вітер, продукти переробки соломи тощо.

Петро Гончарук висловив упевненість у тому, що проектний менеджмент дозволить залучати інвестиційні ресурси в економіку області, адже мінімальна сума фінансування проекту становить 150 тис. євро, а максимальна – 500 тис. євро. Посадовець закликав керівництво всіх районів та малих міст, що відповідають критеріям участі у програмі, долучитись до розробки проектів.

– Ми не маємо права втратити  можливість взяти участь у цьому проекті та повинні посісти гідне місце, на яке заслуговує наш регіон, – підсумував Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку