Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Території області долучаться до інвестиційної програми Європейського Союзу

5 червня 2013 - 09:34

Території області долучаться до інвестиційної програми Європейського Союзу

Заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук провів селекторну нараду за результатами участі територій області в інформаційному заході, який проводився в Дніпропетровську в рамках програми Європейського Союзу «Підтримка регіональної політики України». Його метою було інформування та навчання представників Запорізької, Дніпропетровської та Кіровоградської областей на предмет створення проектів для участі в програмі.

Під час селекторної наради обговорювалась участь територій Запорізької області в першому конкурсі проектів, які фінансуються коштом ЄС в рамках програми «Підтримка регіональної політики України». Програму спрямовано на створення сучасної ефективної системи державного управління регіональним розвитком, зменшення регіональних диспропорцій, підвищення конкурентоспроможності регіонів, розвиток малого та середнього бізнесу, створення нових робочих місць та надання високоякісних послуг населенню, враховуючи досвід держав ЄС.

Проекти, надані на розгляд єврокомісії, повинні відповідати сучасним тенденціям охорони навколишнього середовища та використання альтернативних джерел енергії. Наприклад, розвиток зеленого туризму або створення євросела, яке самостійно забезпечується електроенергією та теплом, використовуючи відтворювані природні ресурси - сонце, вітер, продукти переробки соломи тощо.

Петро Гончарук висловив упевненість у тому, що проектний менеджмент дозволить залучати інвестиційні ресурси в економіку області, адже мінімальна сума фінансування проекту становить 150 тис. євро, а максимальна – 500 тис. євро. Посадовець закликав керівництво всіх районів та малих міст, що відповідають критеріям участі у програмі, долучитись до розробки проектів.

– Ми не маємо права втратити  можливість взяти участь у цьому проекті та повинні посісти гідне місце, на яке заслуговує наш регіон, – підсумував Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області