Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Створити сприятливі умови для розвитку малого та середнього бізнесу можна лише за умови тісної співпраці з підприємцями»

2 липня 2013 - 13:37

Одне з першочергових завдань обласної влади – створити найбільш сприятливі умови для розвитку малого та середнього бізнесу. Таке завдання поставив Президент України Віктор Янукович, наголосивши, що Україна має увійти до 100 країн світу, де створено комфортні умови для бізнесу.

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук під час брифінгу з журналістами.

- І центральна, й обласна влада роблять все можливе для створення максимально сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу. Про це свідчить, насамперед, кількість прийнятих змін до законодавства у цій сфері. Я давно працюю з бізнесом, тож можу з упевненістю сказати, що стільки позитивних змін, як за останні два роки, не було прийнято за всі часи незалежної України, - зазначив Петро Гончарук.

Як повідомив посадовець, днями в облдержадміністрації відбудеться нарада з керівниками територій, де функціонують центри адміністративних послуг, разом з представниками бізнесу, які цими послугами користуються.

- Недостатньо просто відкрити адміністративні центри, головне – налагодити їх роботу таким чином, щоб вони максимально допомагали бізнесу, спрощували його роботу. Саме тому для нас украй важливо почути думку людей, які є клієнтами центрів. Крім того, за дорученням голови ОДА Олександра Пеклушенка в липні поточного року в облдержадміністрації буде відкрито центр адміністративних послуг, який працюватиме в режимі «єдиного вікна». Так, всі послуги, які надаються структурними підрозділами облдержадміністрації, підприємці зможуть отримати в цьому центрі, їм не доведеться самим обходити департаменти та управління, - повідомив Петро Гончарук.

На сьогодні в області нараховується понад 105 тисяч приватних підприємств, бюджетні надходження від яких складають близько 24%. За підсумками минулого року Запорізька область посіла четверте місце в Україні за обсягами виробництва продукції, 15%  якого – результати роботи малого та середнього бізнесу.

- Обласною владою введено нову практику співпраці з бізнесом: якщо в підприємців виникають конфліктні ситуації або проблеми, ми оперативно на це реагуємо, проводимо спільні зустрічі та конструктивно вирішуємо  питання. Наприклад, ми отримували  багато скарг на роботу обласної інспекції з питань захисту прав споживачів, у результаті до цього питання підключився особисто Олександр Пеклушенко, до нас приїжджав голова Державної інспекції України з питань захисту справ споживачів Сергій Орєхов. Тепер в обласній інспекції новий керівник, який чітко розуміє поставлені перед ним завдання. І ми маємо багато прикладів, коли влада, втручаючись у конфлікт, допомагала його врегулювати. Адже створити сприятливі умови для розвитку бізнесу можна лише за умови тісної співпраці з підприємцями, - зазначив Петро Гончарук.

Також посадовець повідомив, що  Президент та Уряд працюють над зменшенням кількості податків. Якщо зараз їх нараховується 23, то за підсумками прийняття всіх запланованих законодавчих змін їх залишиться лише дев’ять.

- Роботи ще дуже багато, але якщо ми будемо рухатися в заданому темпі, скоро потрапимо до числа країн з найбільш комфортними умовами для розвитку малого та середнього бізнесу, - підвів риску Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 808-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни