Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Одна з головних умов результативної роботи влади – безперервне навчання та підвищення кваліфікації державних службовців

5 липня 2013 - 09:34

Під час робочої поїздки до Запорізької області голова Національного агентства України з питань державної служби В’ячеслав Толкованов зустрівся з ректорами вищих навчальних закладів, які здійснюють підготовку державних службовців, а також ознайомився з роботою Запорізького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій.

Під час зустрічі з ректором Запорізького національного університету Миколою Фроловим В’ячеслав Толкованов обговорив  програми підготовки державних службовців та можливості їх удосконалення відповідно до реформ та пріоритетів влади.

Після цього високопосадовець відвідав Класичний приватний університет, де поспілкувався з ректором Віктором Огаренком та ознайомився з роботою Інституту державного та муніципального управління КПУ.

- З 1 січня наступного року набуває чинності Закон України «Про державну службу», який передбачає нові вимоги до професійної підготовки державних службовців. Цей документ вибудовує кар’єрну систему підготовки держслужбовців. Наразі ми відпрацьовуємо ідеологію циклу безперервного навчання спеціалістів, постійного підвищення рівня їх професійної компетентності. Тому в кожній області має бути створено ефективну систему підготовки державних службовців, яка повинна включати магістратуру, післядипломну освіту, підвищення кваліфікації тощо, - повідомив В’ячеслав Толкованов.

Також посадовець зазначив, що особливо важливо відпрацювати ефективну систему підбору кадрів, щоб залучати до роботи на державній службі молодих талановитих менеджерів.

- Ми  тісно співпрацюємо із Запорізьким національним та Класичним приватним університетами, адже ці заклади готують майбутніх державних службовців. ЗНУ здійснює державне замовлення, а КПУ самостійно готує фахівців за приватні ресурси. З ректорами університетів ми обговорили програми підготовки державних службовців та шляхи їх удосконалення відповідно до реформ та пріоритетів, які визначають Президент України та Уряд, - підкреслив В’ячеслав Толкованов.

За словами Віктора Огаренка, через те, що два роки тому було внесено зміни до Податкового кодексу, підготовка державних службовців за бюджетні кошти в КПУ припинилась, але їх навчання за приватні ресурси продовжується й зараз.

- Ми маємо потужну кадрову та матеріальну базу, в штаті працюють дев’ять докторів наук з держслужби, 22 кандидати наук, за двома спеціальностями функціонує спеціалізована докторська рада. Наш університет відомий у всій країні, для захисту докторських дисертацій сюди приїжджають науковці з усіх куточків України, в тому числі – з Києва та західних регіонів. І таку тенденцію легко пояснити: наш університет спеціалізується на підготовці вищої кваліфікації державного управління, - повідомив Віктор Огаренко.

Ректор КПУ висловив сподівання, що в майбутньому буде прийнято зміни до податкового законодавства, відповідно до яких університет зможе здійснювати підготовку державних службовців не лише за приватні, а й за бюджетні кошти.

Після зустрічі КПУ В’ячеслав Толкованов відвідав  Запорізький центр перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій.

- Наразі цей заклад працює над програмою вивчення нового законодавства та впровадженням Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції». Запорізький центр має дуже гарні напрацювання, тож мені особливо цікаво поспілкуватися з його фахівцями, - підбив риску високопосадовець.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області