Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Реконструкція запорізької міської дитячої лікарні №5 дозволить зменшити споживання енергоресурсів на 40%

5 липня 2013 - 13:18

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко відвідав Запорізьку міську дитячу лікарню №5, де наразі триває капітальний ремонт закладу. Роботи фінансуються за рахунок «зелених» інвестицій згідно Кіотського протоколу.

Саме очільник регіону й був ініціатором залучення цих інвестицій для облаштування провідної дитячої клініки регіону.

- Рік тому, коли я побував у цьому закладі я взяв на себе зобов’язання змінити стан цього закладу на краще. Я мав розмову з Державним агентством з інвестицій і вже 31 серпня (2012 року) було погоджено проект. 2 листопада, саме у день річниці мого перебування на посаді, проект затвердив Прем’єр-міністр Микола Азаров і одразу розпочалася важка праця з «вибивання» фінансування, - розповів Олександр Пеклушенко.

Загальна вартість проекту складає 24 млн. грн.. Роботи розпочалися у травні поточного року. Капітальний ремонт закладу передбачає заміну та утеплення даху, теплоізоляцію фасаду, встановлення нових вікон згідно заходів теплової санації будівлі.

За даними фахівців, використання енергозберігаючих технологій у ході проведенні ремонту лікарні дозволить зменшити споживання енергоресурсів закладу на 40%. Зменшення впливу вуличного шуму становитиме 25%.

Як розповів представник підрядника ТОВ «Інтертехенерго» Павло Стрелець, використання новітніх технологій дозволить будівлі лікарні ще 50 років обходитися без капітального ремонту, та подовжить строк її експлуатації навіть у складних погодних умовах до 100 років.

У результаті капітального ремонту в лікарні буде замінено 1325 вікон. Це сучасні металопластикові вікна з профілю німецького виробництва. Той факт, що будівельники переважно використовують матеріали іноземного виробництва, є неприйнятним у контексті розвитку вітчизняної економіки, зауважив голова облдержадміністрації.

- Профіль німецький, а потім говоримо, що немає робочих місць. Про це, перш за все, повинна думати влада. Тому я обов’язково порушу це питання на зустрічі з Прем’єр-міністром. Я нізащо не повірю, що в Україні неможливо виробляти аналогічний профіль високої якості, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також голова облдержадміністрації наголосив на необхідності підвищення темпів робіт на об’єкті та залученні більшої кількості працівників. Головне завдання, яке сьогодні стоїть перед будівельниками, завершити усі роботи восени поточного року.

- Ця будівля, по-перше, прикрасить наше місто, а, по-друге, і це головне, ми збережемо тепло, зекономимо енергоресурси. Кошти, які ми заощадимо, а це майже 12 млн. грн., ми зможемо спрямувати на закупівлю ліків, обладнання, нових технологій, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

 Загалом у Запорізькій області за кошти «зелених» інвестицій буде реалізовано 72 проекти на суму 157 млн. грн.. Головна мета цих проектів – підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області