Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласний матеріальний резерв забезпечений необхідним обладнанням та сировиною

8 липня 2013 - 12:02

Обласний матеріальний резерв забезпечений необхідним обладнанням та сировиною

Задля забезпечення належного попередження, а також ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в області сформовано матеріальний резерв. З 2001 року він накопичений на загальну суму 5,6 млн. грн., а це – 92% від запланованого на ці роки.

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук.

До резерву закладено аварійно-рятувальне обладнання, протихімічні та протирадіаційні прилади та засоби, дизельні та електронасосні установки для відкачування води, пересувні електростанції потужністю до 200 КВт, засоби рятування на воді, паливо тощо.

З метою своєчасного та ефективного виконання завдань, спрямованих на рятування життя та збереження здоров’я людей і довкілля, в 2011 році рішенням сесії облради затверджено Програму подальшого нарощування регіонального матеріального резерву для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та їх наслідків на 2011-2015 роки із загальним обсягом фінансування 8,6 млн. грн. Минулого року закуплено матеріальних цінностей на 1,05 млн. грн., на 2013 рік передбачено виділення 900 тис. грн.

- Життя показує, що наявність обласного матеріального резерву дає низку позитивних моментів, особливо для попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, а також під час оперативного реагування на них, - зазначив Петро Гончарук.

За словами посадовця, обласними службами Запорізької області  створено резерви на загальну суму 19,7 млн. грн. Достатні за обсягом резерви наявні на ВАТ «Запоріжгаз», ЗДЛО «Запоріжжяліс», ВАТ «Запоріжжяобленерго» та в Запорізькій дирекції залізничних перевезень Придніпровської залізниці. На об’єктах підвищеної небезпеки створено матеріальні резерви на загальну суму 22,1 млн. грн.

Також Петро Гончарук зазначив, що впродовж липня-серпня цього року на території області очікується значне підвищення температури - до понад 30 градусів, що спричинить високий рівень пожежної небезпеки.

- Забезпечення протипожежного захисту території області організовано через підрозділи ГУ ДСНС України в Запорізькій області. До його складу входять 48 підпорядкованих підрозділів, які організаційно відносяться до трьох зведених загонів: Запорізького, Бердянського та Мелітопольського. При необхідності сили та засоби зведених загонів можуть залучатися на допомогу один одному. Щодоби на цілодобовому чергуванні в області перебувають майже 100 одиниць пожежної та спеціальної техніки та 400 осіб працівників ДСНС. Для гасіння пожеж у плавневій зоні Дніпра підготовлено два катери типу ріка-море з мотопомпами, - повідомив Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області