Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Віктор Ємельяненко: «Необхідно виділити спеціальні смуги на дорогах, якими пересуватиметься тільки громадський транспорт»

9 липня 2013 - 08:44

Учора вдень, 8 липня, в Запоріжжі сталося чергове трагічне ДТП: маршрутка врізалась у тролейбус, який здійснив аварійну зупинку на дорозі. В результаті зіткнення 20 пасажирів та водія маршрутки було доставлено до 5-ї міської клінічної лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги. Вже в лікарні під час хірургічного втручання померла 61-річна жінка, її травми були несумісними з життям. Ще 14 людей залишаються в медичному закладі, троє з них – у реанімації. Інші шість пасажирів маршрутки оглянуті амбулаторно та відпущені додому.

Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко, який одразу після ДТП виїжджав на місце аварії.

- Усі служби, задіяні в ліквідації наслідків трагічної аварії, спрацювали миттєво, чітко та злагоджено. На допомогу людям оперативно прибули сім бригад «швидкої допомоги», на місці працювали начальник УДАІ ГУ МВС України в Запорізькій області Віталій Горьковий, начальник ГУ ДСНС у Запорізькій області Олексій Лепський, міський голова м.Запоріжжя Олександр Сін та керівники інших служб. Усі постраждалі були оперативно доставлені до лікарні і зараз проходять лікування, - повідомив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, в самій лікарні з постраждалими спілкувалися заступник голови ОДА Андрій Запорожченко та заступник міського голови м.Запоріжжя Сергій Гладченко. Також до медичного закладу приїжджав директор ТОВ «Альянс-Авто» Ігор Здорик, маршрутка якого потрапила в ДТП. Він зустрівся з постраждалими, надав їм матеріальну допомогу, після чого в облдержадміністрації  зустрівся з керівництвом області.

- Перевізники повинні посилити контроль за станом технічних засобів та за підбором кадрів, як водіїв, так і обслуговуючого персоналу, адже саме ці люди беруть на себе відповідальність за життя та здоров’я пасажирів. Украй важливо забезпечити всі маршрутки відеореєстраторами, які фіксуватимуть не лише те, що відбувається на дорозі. Камери також мають знаходитися в салонах маршруток. Треба мінімізувати контакт водія з пасажирами під час руху транспорту, розраховуватися за проїзд громадяни мають тільки на зупинках. Крім того, необхідно посилити контроль за швидкісним режимом пасажирського автотранспорту, - зазначив Віктор Ємельяненко.

За словами посадовця, обласна влада також вимагатиме, щоб у Запоріжжі було виділено спеціальні смуги на дорозі, якими пересуватиметься тільки громадський транспорт.

Наразі перевірку обставин дорожньо-транспортної пригоди проводить Головне управління МВС України в Запорізькій області.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»