Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжців запрошують на святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі

12 липня 2013 - 16:12

Завтра, 13 липня, в області відбудеться масштабне святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі. Всі жителі та гості Запоріжжя зможуть безкоштовно подивитися театралізоване видовище «Хрещення Русі» на о.Хортиця. Підсумкову нараду з цього питання провів перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко.

- Відповідно до Указу Президента України щодо відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі та відповідного розпорядження голови облдержадміністрації в регіоні відбувається низка заходів, кульмінацією якої стане театралізована вистава «Хрещення Русі» на о.Хортиця. Ми вже провели виїзну нараду безпосередньо на місці проведення заходу, оглянули територію, завезли необхідне обладнання. На місці з четверга працюють артисти та обслуговуючий персонал, наразі монтується звук та світло, - повідомила директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Ірина Конарева.

Як поінформував заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Запорізької міської ради Олексій Бородай, у ході підготовки до святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі з території було вивезено 25 тонн сміття, ліквідовано всі  звалища. Сьогодні працівники КП «Зеленбуд» проводять суботник уздовж дороги від траси до пляжу. На території буде встановлено чотири сміттєвих контейнери та вісім біотуалетів. На пляжі працюватимуть кав’ярні та ресторан готелю «Пектораль», але в продажу не буде алкогольних напоїв та товарів у скляній тарі.

Уздовж дороги, яка веде до місця проведення заходу, будуть працювати волонтери, які допомагатимуть громадянам дійти до місця призначення. Дістатися ж на острів можна громадським транспортом, який буде курсувати від пр.Металургів (зупинка автобуса №38). Автобуси рушають о 19.15 та о 19.30, у зворотньому напрямкі - орієнтовно  о 21.30 та  21.45.

- Наше завдання – не просто провести цей захід на високому рівні, а й зробити все, щоб не зіпсувати дозвілля людям, які планують відпочивати недалеко від місця проведення свята. Мається на увазі те, що громадян треба вчасно оповістити про перекриття дороги, яка веде до готелю «Пектораль», - зазначив Віктор Ємельяненко.

Так, у зв’язку зі святкуванням 1025-річчя хрещення Київської Русі на о.Хортиця, рух приватного транспорту від центральної дороги о.Хортиця до баз відпочинку «ЗАлКу», «Запоріжсталі», «Укрграфіту» та до готелю «Пектораль» буде перекрито з 10.00 до 22.00.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців

Запорізькі спортсмени готуються до літньої Олімпіади-2024

Згадати минуле заради майбутнього: в Запоріжжі вшанували пам'ять героїв Другої світової війни

«Ми повинні пам’ятати мету нашого приїзду на кладовища»: представники церкви про поминальні дні

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок