Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Спілкування влади з людьми – шлях до розв’язання проблем

17 липня 2013 - 16:49

Спілкування влади з людьми – шлях до розв’язання проблем

На основі забезпечення реалізації права громадян на звернення до органів державної влади та місцевого самоврядування формується суспільна думка про спроможність влади та довіра до неї. Тому обласна державна адміністрація постійно урізноманітнює форми спілкування з жителями області і скрупульозно опрацьовує кожне звернення.

За даними відділу по роботі із зверненнями громадян ОДА,  за шість місяців поточного року керівники облдержадміністрації провели 132 особисті прийоми, з яких 63 виїзних за місцем  проживання заявників,  12 «гарячих» телефонних ліній.

Запоріжці порушили близько трьох тисяч питань різноманітної тематики, серед яких переважали звернення щодо соціального захисту – 684, житлово-комунального господарства – 499, охорони здоров’я – 394.

Також облдержадміністрацією опрацьовано 234 звернення запоріжців, які надійшли на розгляд у межах проведення телевізійного проекту «Діалог з країною» за участю Президента України Віктора Януковича.

Звертаючись до Президента, жителі області найчастіше цікавились житловими питаннями - плати за житлово-комунальні послуги, оформлення субсидій, експлуатації та ремонту житла тощо, а також соціального захисту, аграрної політики та земельних відносин, охорони здоров’я.

Крім того, в області діють 24 правові громадські приймальні при Головному та районних управліннях юстиції. За ініціативи Міністерства юстиції України з третього червня по всій країні діє Єдиний графік роботи громадських приймалень з надання безоплатної правової допомоги (щовівторка та щочетверга з 10:00 до 16:00). Затверджено новий графік роботи громадської приймальні Головного управління юстиції у Запорізькій області.

При територіальних управліннях юстиції функціонує 22 громадські приймальні, до яких звернулось близько 1800 громадян з питань переважно земельного, житлового, цивільного законодавства.

Керівництво Головного управління юстиції також проводить виїзні прийоми громадян. Протягом півріччя здійснено 18 виїздів та надано 26 консультацій правового характеру. Громадяни зверталися до представників влади щодо оформлення позовних заяв, скарг та інших документів правового характеру, земельних паїв, пільг ветеранам війни, інвалідам, дітям загиблих учасників війни тощо.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу