Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проекти розвитку територій області кредитуватимуть вітчизняні банки

13 серпня 2013 - 16:33

Перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко провів нараду щодо залучення органами місцевого самоврядування у 2013 році коштів під державні гарантії з метою реалізації проектів розвитку територій. У заході взяли участь представники міської влади м. Запоріжжя та керівники запорізьких філій банківських установ.

Перший заступник Запорізького міського голови Дмитро Свіркін проінформував присутніх про стан готовності проектів, які заплановано реалізовувати за рахунок залучення кредитних ресурсів під державні гарантії.

- На виконання проекту щодо придбання нових 30 тролейбусів та 60 автобусів середньої місткості підготовлено необхідні документи, які надано на розгляд до філії «Ощадбанку». Стосовно проектів з модернізації системи диспетчеризації ліфтового господарства, здійснюється робота з підготовки документів відповідно до вимог Мінекономрозвитку України для їх подальшого опрацювання з Урядом та банком, - повідомив Дмитро Свіркін.

За підсумками наради Віктор Ємельяненко доручив запорізькому міськвиконкому активізувати роботу з центральними органами влади та обласним управлінням АТ «Ощадбанк» щодо отримання погодження з Віце-прем’єр-міністром Олександром Вілкулом, а також листа банку про наміри надати запозичення разом з експертним висновком банку стосовно проектів соціально-економічного розвитку.

Нагадаємо, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №404 запозичення спрямовуються на реалізацію проектів, які сприятимуть розвитку національної економіки, відповідатимуть пріоритетам, визначеним державними та регіональними програмами, в тому числі заходам, передбаченим Державною програмою активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

Ці проекти мають створювати, прирощувати чи оновлювати основні засоби державної та комунальної власності, зменшувати обсяги незавершеного будівництва, підвищувати рівень енергозбереження та захист навколишнього природного середовища. Особлива увага приділятиметься проектам, за рахунок реалізації яких буде створено нові робочі місця.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес