Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Закон щодо утилізаційного збору відкрив друге дихання Запорізькому автобудівному заводу

14 серпня 2013 - 18:08

За підсумками зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів зустріч з головою правління ПАТ «ЗАЗ» Сергієм Филипенком та головою профспілки заводу Миколою Памеєнком. Під час зустрічі обговорювались перспективи розвитку підприємства після підписання Главою держави закону про введення утилізаційного збору.

- Президента дуже непокоїть майбутнє «ЗАЗа», під час нашої зустрічі Віктор Федорович цікавився ситуацією на підприємстві, питав про трудовий колектив, про перспективи розвитку у зв’язку з прийняттям змін до законодавства. Саме тому, аби довести, що цей закон був дійсно необхідним для автобудівної галузі країни, ми повинні системно моніторити всі зміни, які відбуватимуться у галузі, - зазначив Олександр Пеклушенко.

За словами Сергія Филипенка, закон щодо утилізаційного збору фактично відкрив друге дихання для підприємства, дав старт для його відродження та успішного подальшого розвитку.

- Від себе особисто та від усього колективу «ЗАЗу» хочу подякувати Президенту України Віктору Януковичу. Крім цього закону прийнято цілу низку змін до законодавства, які, безперечно, дозволять врятувати автобудівну галузь країни. Наразі ми готуємо одразу кілька програм, які відповідатимуть і змінам до законодавства, і заданому курсу розвитку підприємства. Звісно, не можна продемонструвати результати прийняття цих змін вже за кілька днів, але переконаний, що вже за кілька місяців ми зможемо проказати позитивну динаміку, - зазначив Сергій Филипенко.

За словами керівника підприємства, у планах «ЗАЗу» - розширення модельного ряду, удосконалення виробництва, а головне – повна завантаженість заводу.

- «ЗАЗ» - це одне з найважливіших підприємств регіону та всієї України. Тому і для обласної, і для центральної влади дуже важливо, щоб він динамічно розвивався та був конкурентноспроможним. Підтримка вітчизняного виробника, створення комфортних умов для роботи підприємств – це принципи, за якими працює Президент, і він в черговий раз довів, що український виробник у нашій країні знаходиться на першому місці, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області