Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації привітав запоріжців із перемогою у Всесвітніх літніх іграх ветеранів спорту

15 серпня 2013 - 16:42

З 2 по 12 серпня в Італії тривали VІІІ Всесвітні літні ігри ветеранів спорту, в яких взяли участь і запорізькі спортсмени, які вибороли золоті та срібні медалі. Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко зустрівся з чемпіонами й призерами та привітав їх з перемогою.

У змаганнях взяли участь понад 30 тисяч спортсменів з майже 100 країн світу, які змагалися за першість у 24 видах спорту. Наші спортсмени здобули перемогу серед волейболістів світу у вікових категоріях 55+ та 60+. Також честь регіону та країни захищала єдина запоріжанка - Жанна Галицина, гравець збірної України в номінації 50+, і здобула срібну медаль.

- Наші спортсмени-ветерани доводять, що вік – це стан душі та тіла, а не просто цифри у паспорті. Головне – це позитивне сприйняття життя, постійний рух та саморозвиток, адже саме спорт дозволяє нам не тільки жити довше, а й підвищувати якість життя. Відповідно до соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича, здоров’я та спорт – це одні з головних пріоритетів роботи влади. У нас активно модернізуються спортивні майданчики, розвиваються спортивні школи, триває реконструкція палацу спорту «Юність», активно розвивається галузь охорони здоров’я, - зазначив Олександр Пеклушенко.

За словами глави області, сьогодні дуже важливо посилити пропаганду здорового способу життя. Тому буде дуже логічним задіяти в цій роботі запорізьких учасників Всесвітніх літніх ігор ветеранів спорту.

- Для того, щоб у людей була можливість вести здоровий образ життя та займатися спортом, вони повинні мати роботу та зарплату, адже без цих складових людина не може нормально жити. Саме тому влада всіх рівнів приділяє особливу увагу розвитку підприємств регіону. Наприклад, зараз на наших очах відроджуються Запорізький автобудівний завод, Запорізький завод феросплавів, запланована масштабна реконструкція ЗТМК. Також дуже гарним прикладом є «Запоріжсталь», де за останні два роки інвестовано значні суми з метою поліпшення екологічної ситуації, зменшення обсягів викидів. А «Мотор-Січ» зробить Запорізький край гвинтокрильною столицею не тільки України, а й усього СНД. Все це – запорука стабільного життя людей, упевненості в завтрашньому дні. А буде стабільність, буде й час та бажання слідкувати за своїм здоров’ям, займатися спортом, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Запорізький міський голова Олександр Сін зазначив, що спортсмени виступали під прапорами Запорізької області та України. Адже команда була заснована не в обласному центрі, а у Гуляйполі, нині у її складі є гравці з Бердянська, Мелітополя та інших населених пунктів регіону.

Засновник та організатор команди, президент спортивного клубу «Запоріжжя», голова Шевченківської районної адміністрації Ігор Бірюков зазначив, що команда не змогла б вибороти перемогу, як, власне, й поїхати на змагання, без підтримки обласної та місцевої влади, Партії регіонів, народного депутата України В’ячеслава Богуслаєва, який активно підтримує клуб, АТ «Мотор-Січ» та ряду інших підприємств області.

- Дуже символічно, що останній тиждень тренувань перед змаганнями наші спортсмени провели на Хортиці, адже ці люди є справжніми нащадками українських козаків - людей сильних тілом та духом. Наші спортсмени, які, безперечно, є гордістю Запорізького краю, є прикладом, який має популяризуватися в усьому регіоні, - зазначив Олександр Пеклушенко.

На завершенні зустрічі глава області нагородив учасників змагань Почесними грамотами облдержадміністрації та цінними подарунками. У свою чергу спортсмени на знак подяки вручили очільнику регіону медаль та фірмову футболку.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області