Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі платники податків сплатити понад 4 млрд. грн. до бюджетів усіх рівнів

19 серпня 2013 - 10:33

Запорізькі платники податків сплатити понад 4 млрд. грн. до бюджетів усіх рівнів

Протягом січня-липня поточного року запорізькі платники податків і зборів спрямували до Державного бюджету України майже 2,6 млрд. грн. До місцевих бюджетів області надійшло 1,7 млрд. грн., що складає 108,8% від планового показника доходів.

Про це повідомила начальник Головного управління Міндоходів у Запорізькій області Людмила Балацька.

Найбільше надійшло податку на прибуток підприємств – 328,6 млн. грн., що на 7,7 мільйона гривень або на 2,4 відсотка більше у порівнянні з січнем-липнем 2012 року. За спеціальне використання води сплачено збір у сумі 37,4 млн. грн., у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природній для споживачів усіх форм власності – 2,3 мільйона гривень, акцизного податку з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) – 3,8 мільйона гривень.

– Ритмічне наповнення бюджетів усіх рівнів – одна із точок зростання, закладених у стратегії Міністерства доходів і зборів України. Передусім, йдеться про додаткові джерела бюджетних надходжень, зокрема, детінізація ринку зайнятості населення, чітка організація роботи з податковим боргом підприємств. Також серед ключових показників нашої діяльності – підвищення якості послуг для платників податків і зборів, – повідомила Людмила Балацька.

За словами посадовця, питому вагу у надходженнях до місцевих бюджетів займає податок на доходи фізичних осіб, якого за січень-липень поточного року сплачено фактично 1,17 млрд. грн. Від сплати за землю надійшло 279 млн. грн., сплата збору за спеціальне використання води склала 37,4 млн. грн., сплата за ліцензії на певні види господарської діяльності - 17,3 млн. грн.

- Найбільше зростання спостерігаються у сплаті єдиного податку від суб’єктів малого та середнього підприємництва, з початку року надійшло 130,3 млн. грн. або 117,6% від запланованого, - повідомила Людмила Балацька.

Також посадовець повідомила, що за сім місяців поточного року в області без врахування показників СДПІ по обслуговуванню великих платників у м. Запоріжжі платникам компенсовано податок на додану вартість в автоматичному режимі на загальну суму 90,3 млн. грн., що на 50 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року. Всього в області за сім місяців відшкодовано майже 180 млн. грн. Крім того, в регіоні проводиться робота з упередження незаконно задекларованих сум ПДВ. З початку року фахівці ГУ Міндоходів у Запорізькій області виявили неправомірних заявок на загальну суму 14 млн. грн.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія

Контррозвідка СБУ встановила особу резидента російського гру, який планував терористичний акт в багатолюдному місці Запоріжжя