Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 300 аптечних закладів області задіяні в реалізації пілотного проекту щодо державного регулювання цін на ліки для гіпертоніків

19 серпня 2013 - 14:40

Понад 300 аптечних закладів області задіяні в реалізації пілотного проекту щодо державного регулювання цін на ліки для гіпертоніків

В області триває реалізація пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. До участі пілотному проекті залучено 318 аптечних закладів області, з них 59 розташовані в сільській місцевості.

Про це повідомив директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віталій Казека.

Нині на диспансерному обліку в лікувально-профілактичних закладах області  перебуває 377,6 тис. осіб, хворих на гіпертонічну хворобу.

- Станом на 1 серпня Запорізька область отримала у вигляді субвенції 3,1 млн. грн., з них використано 25,3% коштів. Кожній території доведені річна і середньомісячні суми відшкодування на лікарські засоби для лікування гіпертонічної хвороби, - повідомив Віталій Казека.

Посадовець наголосив, що найгірші показники з організації цього напрямку роботи мають Бердянський, Запорізький, Кам’янсько-Дніпровський, Великобілозерський та Василівський райони. Останнім часом активізувалася робота із впровадження пілотного проекту у Вільнянському, Розівському, Оріхівському, Куйбишевському та Токмацькому райони.

Для посилення цієї роботи головам робочих груп з реалізації пілотного проекту з державного регулювання цін на препарати для лікування гіпертонічної хвороби доручено посилити увагу щодо виписки рецептів на препарати для лікування гіпертонічної хвороби. Стан відшкодування бюджетних коштів на лікарські засоби для лікування гіпертонічної хвороби знаходиться під постійним контролем обласної влади.

Нагадаємо, в області реалізується пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на медикаменти для осіб з гіпертонічною хворобою, який передбачає механізм часткового відшкодування  вартості ліків. Також на всі препарати, до складу яких входять сім діючих речовин (еналаприл, лізоноприл, бісоприл, метоприл, небіволол, амлодипін, ніфедипін) - встановлено граничні оптово-відпускні та роздрібні ціни.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія