Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Облдержадміністрація та Громадська рада – це єдиний механізм, який працює на єдину мету – поліпшення життя наших земляків - Олександр Пеклушенко

21 серпня 2013 - 17:07

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко взяв участь у засіданні Громадської ради при ОДА. Під час засідання йшлося про залучення громадськості до боротьби з наркоманією та торгівлею наркотиками, а також про проведення громадського моніторингу судових рішень.

У заході також взяли участь заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Пелих та заступник голови ОДА Андрій Гамов.

Олександр Пеклушенко закликав членів Громадської ради до більш тісної співпраці, а також звернувся з проханням надавати органам влади більше критичної інформації, щоб спільними зусиллями досягати максимально ефективних результатів.

- Державні службовці за своєю роботою часто не помічають головного – людину. Тому ваше завдання, як представників громадськості, знаходити такі приклади, впливати на ситуацію. Я хочу запросити членів Громадської ради до роботи на територіях: ми надамо вам графік моїх відряджень та будемо запрошувати ваших представників до участі у таких заходах. Керівники територій звітуватимуть не лише перед обласною владою, а й перед Громадськими радами при ОДА та місцевому органі влади. Завдяки такій співпраці ми змусимо посадовців забути про самозвіти, адже представники громади матимуть можливість висловити своє бачення, розповісти, яким є стан справ насправді, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також глава області наголосив на необхідності здійснення моніторингу ситуації у сфері охорони здоров’я, а також діяльності правоохоронних органів.

- Ми дізнаємося про факти, коли правоохоронці ставляться до людини, яка до них потрапляє, як до злочинця, хоча для цього може й не бути підстав. А деякі лікарі ставляться до пацієнтів, насамперед, як до об’єкту заробітку. Тому наше спільне завдання – виявляти такі факти, фіксувати та надавати їм широкого розголосу, демонструючи вкрай негативне ставлення до таких ганебних явищ, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Також очільник регіону нагадав, що Робоча група із проведення громадського моніторингу судових рішень, яка створена при Громадській раді, має приділяти належну увагу оцінці роботи суддів з точки зору об’єктивності чи необ’єктивності ухвалених ними рішень. Він підкреслив, що це не означає втручання у роботу суддів, а лише проведення публічного аналізу та оцінювання їх роботи громадськістю.

Нагадаємо, робоча група приймає скарги, зауваження, пропозиції та іншу інформацію за тел. (061)239-03-53, 239-05-32, а також на електронну скриньку sudji@i.ua.

Олександр Пеклушенко також проінформував членів Громадської ради про стан соціально-економічного розвитку Запорізької області наголосивши, що наш регіон за підсумками першого півріччя посідає третє місце за обсягом ВВП після Донецької та Дніпропетровської областей.

- Нам вдалося досягти таких високих результатів, обійшовши найбільші міста країни, завдяки постійній співпраці влади з власниками та керівниками підприємств. Нині активно розвиваються Запорізький завод феросплавів, металургійний комбінат «Запоріжсталь», ВАТ «Мотор Січ», перспективи розвитку завдяки прийнятим змінам до законодавства має Запорізький автобудівний завод. Зрештою все це забезпечує виконання завдань, поставлених перед нами Президентом України Віктором Януковичем, – зростання зарплат та пенсій, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Також голова облдержадміністрації повідомив, що нині пріоритетом діяльності влади є модернізація галузі охорони здоров’я, тому на цей напрямок спрямовується найбільші обсяги фінансування. Крім того, особлива увага приділяється розвитку культури та спорту, адже здоровий спосіб життя та культурний, духовний розвиток населення – це запорука формування успішного суспільства.

- Облдержадміністрація та Громадська рада – це єдиний механізм, який працює на єдину мету – поліпшення життя наших земляків. Через це я щиро розраховую на плідну співпрацю та переконаний, що результати не змусять себе довго чекати, - підсумував Олександр Пеклушенко.

Після виступу керівника області та обговорення актуальних питань члени Громадської ради перейшли до розгляду кадрових питань. За підсумками голосування першим заступником голови Громадської ради було обрано президента Всеукраїнської федерації «Спас» Олександра Притулу, секретарем ради – уповноваженого представника Запорізької обласної ради професійних спілок Ольгу Гайдук. Крім того, було внесено зміни до складу Президії Громадської ради та здійснено заміну уповноваженого представника обласної федерації футболу у складі Громадської ради.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси