Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Санітарні автомобілі високої прохідності – сільським медичним закладам

22 серпня 2013 - 12:24

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко вручив вісім санітарних автомобілів «Соболь» представникам медичних закладів, які працюють у сільській місцевості.

Як пояснив очільник регіону, він об’їхав всі райони області та обрав вісім, які більше за інших потребували оновлення автомобільного парку швидких. Машини отримали Розівський, Чернігівський, Мелітопольський. Бердянський, Вільнянський, Куйбишевський, Новомиколаївський та Гуляйпільський райони.

- З обласного бюджету на ці цілі було виділено два мільйони гривень. Це  сучасні автомобілі високої прохідності, які укомплектовані усім необхідним медичним обладнанням. Зараз ми закриваємо 40% загальної потреби у швидких, - повідомив Олександр Пеклушенко.

Також керівник обласної виконавчої влади додав, що є домовленість з усіма територіями області про виділення коштів на придбання санітарних автомобілів. Таким чином, планується повне оновлення машинного парку бригад екстреної медичної допомоги протягом трьох років.

Головний лікар Чернігівської центральної районної лікарні Леонід Кириленко подякував керівнику облдержадміністрації за новий автомобіль: «В умовах зимового бездоріжжя ці повнопривідні автомобілі будуть незамінні. Ми зможемо самостійно та швидко діставатися до найвіддаленіших куточків району. Будьте певні, вони врятують не одне життя. Крім того, хочу зазначити, що сьогоднішня подія є яскравим прикладом практичної реалізації ініціатив Президента України щодо реформування медицини».

Олександр Пеклушенко оглянув внутрішнє облаштування санітарних авто, а також особисто перевірив ходові якості, проїхавшись за кермом на одному із автомобілів.

- Як автомобіліст зі стажем можу вам сказати, ці машини комфортні в управлінні, надійні та функціональні. Думаю, при подальшому оновленні парку ми оберемо саме цю модель, - поділився враженнями від поїздки керівник області.

 

Довідково: в області працює 125 бригад екстреної медичної допомоги, які з початку року відпрацювали 250 тис. викликів, з них у 15 тис. випадках проводилась інтенсивна терапія та реанімація.

Бригади екстреної медичної допомоги повністю забезпечені лікарськими препаратами, а машини – паливно-мастильними матеріалами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області