Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Я пишаюсь тим, що я українець!»

22 серпня 2013 - 15:37

У музично-драматичному театрі імені В.Г.Магара відбулися урочистості з нагоди  22-ї річниці незалежності України, в яких взяв участь голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

Олександр Пеклушенко відкрив урочисте зібрання та привітав присутніх з Днем незалежності України, який відзначається 24 серпня.

- Кожна людина, яка визнає себе українцем, має вважати День незалежності України своїм другим днем народження, адже це особливе свято для кожного з нас. Саме 24 серпня, 22 роки тому, Україна  не лише отримала суверенітет. Здійснилася багатовікова мрія українського народу про власну незалежну державу. Особливу роль в цьому процесі відіграла Запорізька область. Багато хто говорить, що наш край – це Україна в мініатюрі. Я не можу з цим погодитися. Адже Запорізька область – це Україна в її кращому концентрованому вигляді та стані, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Керівник області зазначив, що наразі дорожньою картою для органів влади є виконання завдань Президент України Віктора Януковича щодо проведення системних реформ, зокрема, реалізація Програми активізації економіки на 2013-2014 роки.

- Я дійсно щасливий, що народився, виріс та живу в Україні, на рідній землі. Запорізька область – це не просто складова незалежної держави, це регіон, котрий є лідером у багатьох напрямках розвитку країни, надійним фундаментом стабільності. За результатами першого півріччя наша область посіла третє місце за обсягом ВВП, поступившись лише Донецькій та Дніпропетровській областям. При цьому, за кількістю населення Запорізька область посідає лише дев’яте місце, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Очільник регіону висловив окремі слова вдячності трудівникам промислових підприємств області, завдяки яким вдалося досягти таких високих результатів, а також хліборобам, які поточного року зібрали понад 2 млн. тонн зернових. За попередніми даними область посідає четверте місце в Україні за кількістю зібраних ранніх зернових та зернобобових культур, зробивши гідний внесок на виконання завдань Президента України щодо забезпечення продовольчої безпеки України.

- У свій день народження ми звикли підбивати підсумки минулого року, будувати плани на майбутнє. Щодо планів, пріоритетні напрямки роботи влади залишаються незмінними. Це, перш за все, охорона здоров’я, боротьба зі злочинністю та робота з молоддю, створення належних умов для її всебічного розвитку. Наостанок хочу сказати, що я щиро пишаюсь тим, що я українець та запоріжець! – наголосив Олександр Пеклушенко.

Кращих представників Запорізької області з різних сфер діяльності відзначено державними, обласними та міськими нагородами.

У заході взяли участь представники органів держаної влади та місцевого самоврядування, регіональних організацій політичних партій, громадських та релігійних організацій, депутати усіх рівнів, діячі освіти, науки та культури, видатні жителі області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області