Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі школи готові до прийому учнів

28 серпня 2013 - 16:42

Напередодні першого вересня обласну селекторну нараду з питань модернізації системи освіти та належної підготовки до нового навчального року провели перший заступник голови облдержадміністрації Віктор Ємельяненко та заступник голови ОДА Андрій Запорожченко.

Відкриваючи нараду, Віктор Ємельяненко підкреслив, що згідно зі стратегією розвитку освіти на період до 2021 року, яку в червні поточного року затвердив Указом Президент України,  ключовими завданнями є забезпечення якісної та доступної освіти.

- Маємо бути певними, що всі без виключення школи готові до прийому дітей та до опалювального сезону. Прошу представників територій у звітних інформаціях зосередитись на облаштуванні теплих санвузлів, організації підвозу учнів та встановленні приладів обліку, - звернувся до учасників наради Віктор Ємельяненко.

Одне з проблемних питань, яке викликає найбільшу стурбованість обласної виконавчої влади, – ситуація в тих школах, де проводяться ремонти в рамках реалізації цільових «зелених» інвестицій: «Те, що ці партнери нас підвели, не виключає нашої відповідальності за початок навчального року. Знаходьте можливості вирішити найгостріші питання самостійно. Якщо необхідна допомога з нашого боку, звертайтесь».

Заступник голови ОДА Андрій Запорожченко звернув увагу на те, що на місцях остаточно не вирішено питання теплих туалетів.

- До першого вересня залишились лічені дні, а в Пологівському, Вільнянському, Великобілозерському, Кам’янсько-Дніпровському та Токмацькому районах ще не завершені ремонти санвузлів, - констатував посадовець.

Представники названих районів запевнили, що до початку навчального року проблема буде усунена. Також вони відзвітували про 100-відсоткову готовність шкіл до прийому дітлахів та до опалювального сезону.

Поки що існує ряд технічних питань по встановленню приладів обліку в школах Мелітопольського, Бердянського, Запорізького та Вільнянського районів. Однак найближчим часом вони також будуть вирішені.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.