Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області буде проінвентаризовано місця накопичення заборонених і непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин

29 серпня 2013 - 16:31

В області буде проінвентаризовано місця накопичення заборонених і непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації Олександра Пеклушенка створено постійно діючу обласну комісію з питань поводження з безхазяйними, забороненими і непридатними до використання в сільському господарстві хімічними засобами захисту рослин, яку очолює перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко.

Відповідно до розпорядження головам райдержадміністрацій доручено  переглянути та за необхідності оновити  склад районних комісій з проведення комплексної інвентаризації місць накопичення заборонених і непридатних до використання в сільському господарстві хімічних засобів захисту рослин.

У всіх районах області буде затверджено графіки та умови проведення комплексної інвентаризації місць накопичення заборонених і непридатних до використання в сільському господарстві хімічних засобів захисту рослин.

Комплексну інвентаризацію має бути завершено протягом 20 днів з початку роботи районних інвентаризаційних комісій.

У разі необхідності Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації будуть надаватися районним комісіям консультації з питань, які виникатимуть під час проведення комплексної інвентаризації.

За результатами комплексної інвентаризації буде актуалізовано карту їх місцезнаходження та умов зберігання. Відповідно до цього райони мають надати пропозиції щодо поводження з непридатними хімічними засобами захисту рослин.

За підсумками цієї роботи буде узагальнено результати комплексної інвентаризації в районах та надано зведені матеріали голові обласної державної адміністрації.

Державній екологічній інспекції у Запорізькій області рекомендовано посилити державний нагляд  за додержанням підприємствами, установами та організаціями незалежно від форми власності і господарювання вимог законодавства про поводження з відходами.

Планується, що весь обсяг робіт, передбачений розпорядженням, буде завершено  наприкінці грудня поточного року.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України