Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юні журналісти розвивають здібності в телерадіостудії «Грані»

17 вересня 2013 - 10:50

За повідомленням Департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації, по завершенні літніх канікул активізував діяльність народний художній колектив «Дитячо-юнацька телерадіостудія «Грані», який майже 40 років працює на базі Запорізького центру науково-технічної творчості учнівської молоді «Грані».

Так, сьогодні з дипломами лауреатів повернулася до Запоріжжя делегація вихованців студії, яка брала участь у ХХ Міжнародному фестивалі  дитячої демократії, творчості, телебачення та преси “Золота осінь Славутича – 2013”.

Наступна яскрава подія, до якої готуються учні та викладачі центру, – V Міжнародний дитячий телевізійний фестиваль «Дитятко», який наприкінці вересня відбудеться в Харкові.

Крім того, у вересні вихованці телерадіостудії брали участь у ХХ міжнародному фестивалі професійного анімаційного кіно «Крок-2013», який проходив на теплоході «Зірка Дніпра», що завітав до Запоріжжя. У рамках цього фестивалю для дітей було проведено ряд майстер-класів – з мультиплікації,  виготовлення об’ємних «героїв» мультфільмів, спікером яких став відомий викладач університету кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого  Олег Педан.

Як повідомив директор КЗ «ЗОЦ НТТУМ «Грані» ЗОР Михайло Едель, наразі в телерадіостудії займається близько 100 підлітків.

- Головне завдання наших педагогів – професійна орієнтація та допрофесійна підготовка учнів до професій, які пов’язані з кіно та засобами масової інформації:  радіо, телебачення, журналістика, фото, комп’ютерна графіка та анімація тощо, - пояснив керівник закладу.

Про ефективність роботи студії свідчать численні дипломи та звання з всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів дитячої екранної творчості. Так, у 2007 році ДЮ ТРС «Грані» отримала почесне звання «Зразковий художній колектив», а в 2012 році – «Народний художній колектив».

Крім того, лише в цьому році творчі роботи  вихованців отримали дипломи на міжнародних фестивалях - ХІ Фестивалі дитячої журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах», ІІ «Медіафестивалі для школярів «Москва-Запоріжжя»,  ХVІ Фестивалі шкільних  медіа, Фестивалі дитячого кіно і телебачення «Веселка».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів