Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Юні журналісти розвивають здібності в телерадіостудії «Грані»

17 вересня 2013 - 10:50

За повідомленням Департаменту освіти і науки, молоді та спорту обласної державної адміністрації, по завершенні літніх канікул активізував діяльність народний художній колектив «Дитячо-юнацька телерадіостудія «Грані», який майже 40 років працює на базі Запорізького центру науково-технічної творчості учнівської молоді «Грані».

Так, сьогодні з дипломами лауреатів повернулася до Запоріжжя делегація вихованців студії, яка брала участь у ХХ Міжнародному фестивалі  дитячої демократії, творчості, телебачення та преси “Золота осінь Славутича – 2013”.

Наступна яскрава подія, до якої готуються учні та викладачі центру, – V Міжнародний дитячий телевізійний фестиваль «Дитятко», який наприкінці вересня відбудеться в Харкові.

Крім того, у вересні вихованці телерадіостудії брали участь у ХХ міжнародному фестивалі професійного анімаційного кіно «Крок-2013», який проходив на теплоході «Зірка Дніпра», що завітав до Запоріжжя. У рамках цього фестивалю для дітей було проведено ряд майстер-класів – з мультиплікації,  виготовлення об’ємних «героїв» мультфільмів, спікером яких став відомий викладач університету кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого  Олег Педан.

Як повідомив директор КЗ «ЗОЦ НТТУМ «Грані» ЗОР Михайло Едель, наразі в телерадіостудії займається близько 100 підлітків.

- Головне завдання наших педагогів – професійна орієнтація та допрофесійна підготовка учнів до професій, які пов’язані з кіно та засобами масової інформації:  радіо, телебачення, журналістика, фото, комп’ютерна графіка та анімація тощо, - пояснив керівник закладу.

Про ефективність роботи студії свідчать численні дипломи та звання з всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів дитячої екранної творчості. Так, у 2007 році ДЮ ТРС «Грані» отримала почесне звання «Зразковий художній колектив», а в 2012 році – «Народний художній колектив».

Крім того, лише в цьому році творчі роботи  вихованців отримали дипломи на міжнародних фестивалях - ХІ Фестивалі дитячої журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах», ІІ «Медіафестивалі для школярів «Москва-Запоріжжя»,  ХVІ Фестивалі шкільних  медіа, Фестивалі дитячого кіно і телебачення «Веселка».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі