Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини та події

Обласний перинатальний центр зводиться за графіком

19 вересня 2013 - 13:18

Обласний перинатальний центр зводиться за графіком

Керівник національного проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» Віктор Сірман разом із першим заступником голови облдержадміністрації Віктором Ємельяненком відвідав Запорізький обласний перинатальний центр, перевіривши хід його будівництва. Посадовці оглянули майже готовий до пуску акушерський блок та гінекологічне відділення, де тривають будівельно-монтажні роботи,  поспілкувались з генеральним виконавцем робіт.

Ретельно оглянувши приміщення індивідуальних пологових залів, реанімаційне відділення та операційну акушерського блоку, Віктор Сірман позитивно оцінив стан їх підготовки до пуску. Також посадовець зауважив, що реанімаційне відділення побудовано за сучасними принципами попередження потрапляння інфекції у приміщення, що забезпечується роботою системи фільтрів для подачі повітря.

– Перинатальний центр у Запоріжжі – не перший центр, який ми збудували, саме тому в ході виконання робіт ми орієнтуємось на європейські стандарти якості та враховуємо всі попередні помилки. Показовим є те, що цей центр відкриється на базі колишнього п’ятого пологового будинку, який був кращим у Запоріжжі та знаним в Україні. Тож сподіваюсь, що його колектив збереже свої традиції і досягне нових високих результатів завдяки можливостям, які надасть сучасно обладнаний перинатальний центр, – зазначив Віктор Сірман.

Також керівник проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства» повідомив, що об’єкт знаходиться на завершальній стадії будівництва та потребує близько 20 млн. грн. для завершення робіт і придбання технологічного устаткування.

Перший заступник голови ОДА Віктор Ємельяненко поінформував, що спочатку центр хотіли вводити в експлуатацію частинами, але завдяки рішенню голови ОДА Олександра Пеклушенка об’єкт розпочне свою роботу цілісним комплексом. Також висловив сподівання, що обласний перинатальний центр, як і було заплановано, здадуть в експлуатацію в листопаді цього року.

– Можна сказати, що центр готовий більше як на 90%. Роботи на ньому виконуються за графіком та своєчасно фінансуються, для цього ми підтримуємо постійний зв'язок із держказначейством і оперативно направляємо кошти в роботу. До речі, сьогодні відбудеться нарада, на якій кожну позицію реалізації проекту буде обговорено та остаточно з’ясовано обсяг коштів, необхідних для завершення робіт, – зазначив Віктор Ємельяненко.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров