Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вистава «Тарас Бульба» на острові Хортиця – це справжній магніт для туристів - Олександр Пеклушенко

13 жовтня 2013 - 16:15

В черговий раз справжній подарунок для любителів театрального мистецтва підготували запорізькі артисти. В рамках проведення фестивалю «Покрова на Хортиці» у Совутиній балці біля історико-культурного комплексу «Запорізька Січ» відбувся спектакль «Тарас Бульба». Вистава проходила на відкритій території у вечірній час. Вперше в Україні акторська майстерність, пластика і вокал поєднувалися з спритністю вершників і красою бойових мистецтв - все це створювало неперевершену атмосферу живого театралізованого дійства. А пронизливо емоційна музика, піротехнічні та світлові ефекти підкреслювали особливу яскравість видовища.

Творчі рішення запорізьких артистів свого часу були високо оцінені фахівцями. Спектакль отримав Гран-Прі фестивалю конкурсу на вищу театральну нагороду Придніпров'я «СІЧЕСЛАВНА-2007». Крім того, постановка була номінантом Національної премії України імені Тараса Шевченка за 2008 рік. Режисери спектаклю і виконавці головних ролей - народні артисти України Олександр Гапон і Михайло Голубович. Серед глядачів вистави у цей день був і голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Впевнений, що кожна людина, яка сьогодні потрапила на цей захід, відчула саме те відчуття свята, що об'єднує відразу кілька моментів. По-перше, наша дивовижна театральна трупа театру ім. Магара, по-друге, саме художній твір М.Гоголя, і найголовніше - це місце, де ми проводимо виставу. Воно сакральне, це місце гордості всієї країни, це наша Хортиця. І з'єднання усих цих трьох складових дає колосальний ефект. Впевнений, що всі, хто відвідав це дійство, отримали неабияке задоволення, вважаю, що саме такі події стають магнітами для туристів не тільки з України, а й для всіх людей, які цікавляться історією козацтва та дивного місця острова Хортиця, - зазначив керівник регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області