Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вистава «Тарас Бульба» на острові Хортиця – це справжній магніт для туристів - Олександр Пеклушенко

13 жовтня 2013 - 16:15

В черговий раз справжній подарунок для любителів театрального мистецтва підготували запорізькі артисти. В рамках проведення фестивалю «Покрова на Хортиці» у Совутиній балці біля історико-культурного комплексу «Запорізька Січ» відбувся спектакль «Тарас Бульба». Вистава проходила на відкритій території у вечірній час. Вперше в Україні акторська майстерність, пластика і вокал поєднувалися з спритністю вершників і красою бойових мистецтв - все це створювало неперевершену атмосферу живого театралізованого дійства. А пронизливо емоційна музика, піротехнічні та світлові ефекти підкреслювали особливу яскравість видовища.

Творчі рішення запорізьких артистів свого часу були високо оцінені фахівцями. Спектакль отримав Гран-Прі фестивалю конкурсу на вищу театральну нагороду Придніпров'я «СІЧЕСЛАВНА-2007». Крім того, постановка була номінантом Національної премії України імені Тараса Шевченка за 2008 рік. Режисери спектаклю і виконавці головних ролей - народні артисти України Олександр Гапон і Михайло Голубович. Серед глядачів вистави у цей день був і голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- Впевнений, що кожна людина, яка сьогодні потрапила на цей захід, відчула саме те відчуття свята, що об'єднує відразу кілька моментів. По-перше, наша дивовижна театральна трупа театру ім. Магара, по-друге, саме художній твір М.Гоголя, і найголовніше - це місце, де ми проводимо виставу. Воно сакральне, це місце гордості всієї країни, це наша Хортиця. І з'єднання усих цих трьох складових дає колосальний ефект. Впевнений, що всі, хто відвідав це дійство, отримали неабияке задоволення, вважаю, що саме такі події стають магнітами для туристів не тільки з України, а й для всіх людей, які цікавляться історією козацтва та дивного місця острова Хортиця, - зазначив керівник регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.