Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Кваліфікація соцпрацівників буде вдосконалюватись, а повноваження – розширюватись

14 жовтня 2013 - 11:38

Кваліфікація соцпрацівників буде вдосконалюватись, а повноваження – розширюватись

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов провів селекторну нараду, на якій  розглянуто стан  роботи з кризовими родинами, яка здійснюється на місцях соціальними працівниками.

Відкриваючи нараду, Андрій Гамов повідомив, що на засіданні колегії Міністерства соціальної політики України була презентована нова модель діяльності соціальних працівників. Зокрема, суттєво розширюються їх функції та повноваження, будуть упроваджені індикатори оцінки роботи.

- Зоною відповідальності соцпрацівників мають бути не тільки кризові та багатодітні родини, але й ті сім’ї, які балансують на межі, тобто періодично опиняються в складних життєвих обставинах. Крім того, бездомні громадяни, інваліди, самотні люди похилого віку – це той контингент, який не може залишатися без уваги, - зазначив представник обласної виконавчої влади.

Також Андрій Гамов додав, що за ситуацію на ввіреній території будуть нести відповідальність не тільки соцпрацівники, але й особисто керівники райдержадміністрацій та міст обласного значення.

Директор Запорізького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Понікарова поінформувала про організацію роботи соцпрацівників на місцях.

Так, у рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України у сфері модернізації роботи соціальних служб торік було введено додаткові посади соціальних працівників. Зараз в області працює 428 спеціалістів, що складає 97% від штатного розпису. Серед основних завдань центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – підвищення кваліфікації прийнятих на роботу спеціалістів.

- Неможливо за три дні вивчити досвід, який інші країни напрацьовували десятиріччями. Ми розуміємо, що від кваліфікації соціальних працівників, їх ставлення та небайдужості до проблем інших дуже часто залежить доля кризових родин та людей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Тому ми проводимо системне навчання наших спеціалістів - введені методичні дні, проводяться семінари та тренінги, - повідомила Оксана Понікарова.

Особлива увага приділяється моделюванню різноманітних життєвих ситуацій та відпрацюванню алгоритму дій соцпрацівника.

Також на селекторній нараді йшлося про роботу з кризовими родинами, які схильні до частих переїздів. На переконання  директора ОЦСССДМ,  одним з варіантів раннього виявлення таких родин  є налагодження взаємодії з головами співвласників багатоповерхових будинок, у приватному секторі – з квартальними, а також з активними та соціально відповідальними мешканцями, які зможуть оперативно поінформувати соцпрацівників про нових жильців.

Також звернуто увагу на необхідність більш відповідально підходити до заповнення соціальних паспортів територій та реєстрів потенційних клієнтів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів