Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дитяча оздоровча кампанія-2013 проведена на високому рівні

23 жовтня 2013 - 15:26

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов провів розширену нараду, на якій  підбито підсумки цьогорічної оздоровчої кампанії.

- У поточному році послугами оздоровлення та відпочинку забезпечено 125,3 тисячі дітей, що складає понад 85% від усіх дітей шкільного віку. На ці цілі було спрямовано понад 67 млн. грн. Загалом оздоровча кампанія пройшла успішно і на достатньо високому рівні. У рейтингу регіонів за цим показником ми посідаємо 3-4 місце. Зрозуміло, як і в усіх робочих процесах були певні проблемні моменти, які ми також сьогодні розглянемо та зробимо висновки, щоб не допустити їх повторення, - зазначив, відкриваючи нараду, Андрій Гамов.

З підсумками оздоровлення присутніх ознайомив директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Ігор Мещан.

Посадовець відзначив, що невід'ємною складовою соціальної ініціативи Президента України Віктора Федоровича Януковича «Кожній дитині - всебічний розвиток» є забезпечення повноцінного та змістовного відпочинку та оздоровлення.

Високі відсотки оздоровлення та відпочинку дітей - від 86% до 100% - досягнуто у Веселівському, Бердянському, Великобілозерському, Вільнянському, Гуляйпільському, Приморському, Якимівському, Мелітопольському, Приазовському, Пологівському, Запорізькому, Куйбишевському, Чернігівському районах, а також у м. Енергодар та м. Мелітополь.

Як підкреслив І. Мещан, одним з пріоритетних аспектів оздоровчої кампанії було стовідсоткове забезпечення оздоровленням та відпочинком дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, а також не менше 70% дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей.

Проте у Токмацькому та Розівському  районах це завдання виконано всього на 97% та 90,5% відповідно.

Коментуючи результати, посадовець звернув увагу керівників Кам’янсько-Дніпровського, Михайлівського та Якиміського районів на те, що в поточному році на оздоровлення дітей виділено менше коштів ніж торік, що є неприпустимим.

У цьому році послуги з оздоровлення та відпочинку надавали 403 установи (у 2012 році - 375), з яких 53 – дитячі заклади. У цьому питанні директор Департаменту акцентував увагу на необхідності усіх без виключення закладів підготувати документи до  Держреєстру. До цих пір не пройшли реєстрацію ряд закладів у Приазовському, Приморському, Якимівському, Запорізькому районах та м. Бердянськ.

Учасники заходу заслухали інформацію спеціаліста відділу ГУ Держсанепідемслужби в Запорізькій області Лариси Ульяник про санітарно-гігієнічну ситуацію у закладах оздоровлення та відпочинку. За її словами, фахівці Держсанепідемслужби супроводжували дитячі заклади протягом усієї оздоровчої кампанії, проводили моніторинг якості харчових продуктів, їх зберігання та приготування, а також води. Незважаючи на те, що ситуація була цілком контрольована – спалахів інфекційних захворювань не зафіксовано, Л. Ульяник озвучила ряд проблемних моментів. Так, невирішеним залишається питання централізованого водопостачання та водовідведення у закладах, які працюють у смт Кирилівка. Також за підсумками перевірок виявлено порушення умов зберігання продуктів у харчоблоках. Є зауваження до якості заповнення медичної документації та медкарток тощо.

У ході наради також йшлося про підсумки анкетування батьків школярів. За даними І. Мещана, вже проведено аналіз 77% анкет. Результати свідчать про низьку поінформованість батьків про можливості та механізми отримання путівок на оздоровлення та відпочинок своїх дітей за рахунок Фонду соціального страхування, а також про недостатній рівень роботи профспілкових організацій з розповсюдження путівок.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області