Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дитяча оздоровча кампанія-2013 проведена на високому рівні

23 жовтня 2013 - 15:26

Заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов провів розширену нараду, на якій  підбито підсумки цьогорічної оздоровчої кампанії.

- У поточному році послугами оздоровлення та відпочинку забезпечено 125,3 тисячі дітей, що складає понад 85% від усіх дітей шкільного віку. На ці цілі було спрямовано понад 67 млн. грн. Загалом оздоровча кампанія пройшла успішно і на достатньо високому рівні. У рейтингу регіонів за цим показником ми посідаємо 3-4 місце. Зрозуміло, як і в усіх робочих процесах були певні проблемні моменти, які ми також сьогодні розглянемо та зробимо висновки, щоб не допустити їх повторення, - зазначив, відкриваючи нараду, Андрій Гамов.

З підсумками оздоровлення присутніх ознайомив директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Ігор Мещан.

Посадовець відзначив, що невід'ємною складовою соціальної ініціативи Президента України Віктора Федоровича Януковича «Кожній дитині - всебічний розвиток» є забезпечення повноцінного та змістовного відпочинку та оздоровлення.

Високі відсотки оздоровлення та відпочинку дітей - від 86% до 100% - досягнуто у Веселівському, Бердянському, Великобілозерському, Вільнянському, Гуляйпільському, Приморському, Якимівському, Мелітопольському, Приазовському, Пологівському, Запорізькому, Куйбишевському, Чернігівському районах, а також у м. Енергодар та м. Мелітополь.

Як підкреслив І. Мещан, одним з пріоритетних аспектів оздоровчої кампанії було стовідсоткове забезпечення оздоровленням та відпочинком дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, а також не менше 70% дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей.

Проте у Токмацькому та Розівському  районах це завдання виконано всього на 97% та 90,5% відповідно.

Коментуючи результати, посадовець звернув увагу керівників Кам’янсько-Дніпровського, Михайлівського та Якиміського районів на те, що в поточному році на оздоровлення дітей виділено менше коштів ніж торік, що є неприпустимим.

У цьому році послуги з оздоровлення та відпочинку надавали 403 установи (у 2012 році - 375), з яких 53 – дитячі заклади. У цьому питанні директор Департаменту акцентував увагу на необхідності усіх без виключення закладів підготувати документи до  Держреєстру. До цих пір не пройшли реєстрацію ряд закладів у Приазовському, Приморському, Якимівському, Запорізькому районах та м. Бердянськ.

Учасники заходу заслухали інформацію спеціаліста відділу ГУ Держсанепідемслужби в Запорізькій області Лариси Ульяник про санітарно-гігієнічну ситуацію у закладах оздоровлення та відпочинку. За її словами, фахівці Держсанепідемслужби супроводжували дитячі заклади протягом усієї оздоровчої кампанії, проводили моніторинг якості харчових продуктів, їх зберігання та приготування, а також води. Незважаючи на те, що ситуація була цілком контрольована – спалахів інфекційних захворювань не зафіксовано, Л. Ульяник озвучила ряд проблемних моментів. Так, невирішеним залишається питання централізованого водопостачання та водовідведення у закладах, які працюють у смт Кирилівка. Також за підсумками перевірок виявлено порушення умов зберігання продуктів у харчоблоках. Є зауваження до якості заповнення медичної документації та медкарток тощо.

У ході наради також йшлося про підсумки анкетування батьків школярів. За даними І. Мещана, вже проведено аналіз 77% анкет. Результати свідчать про низьку поінформованість батьків про можливості та механізми отримання путівок на оздоровлення та відпочинок своїх дітей за рахунок Фонду соціального страхування, а також про недостатній рівень роботи профспілкових організацій з розповсюдження путівок.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області