Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Запорізьку область відставка Уряду не вплине

12 січня 2006 - 14:42

 Коментар голови Запорізької облдержадміністрації Євгена Червоненка з приводу відставки Уряду:

            "Це не політика, а політиканство. Політики показали, що їх амбіції вище за національні інтереси. Це послабило країну. На жаль, всі думають не про безпеку країни, а про те - «хто» і «ким» буде керувати. Особливо «захоплює» послідовність дій «постійно ображеної» Юлії Володимирівни, яка звинуватила всіх в усьому. Вдаривши по колишніх колегах «не словом, а ділом», вона вклала свою "лепту" у відставку уряду. Якщо у шановної екс-премєрки та фахівця у газовому питанні (з великим досвідом ЄЕСУ) і були питання, то необхідно було розібратися із посадовими особами, а не «пускати під ніж» весь помаранчевий Кабмін. Робити помсту тим, хто прийшов після тебе - не є порядним. Я ж  не образився на Єханурова, за те, що він не захотів бачити мене в своєму уряді, чи на Бондара, нинішнього Міністра транспорту та звязку, який прийшов після мене.  

 

 

Якщо «газовики» винні – мусять відповідати, якщо ні – треба Юлії Володимирівні вибачитись перед ними. До речі, я досі чекаю вибачення від Турчинова, який менше розуміється, наприклад, в питаннях портів, ніж я в питаннях безпеки, що було доведено мною під час помаранчевої революції.  

 

Поведінка Тимошенко не стала для мене сюрпризом. Коли до неї ставишся щиро та конструктивно, у відповідь отримуєш неправдиві звинувачення як, наприклад, під час її останнього візиту до Запоріжжя. Але дуже хочеться, щоб у майбутньому запальні помаранчеві слова Тимошенко не оберталися на зовсім інші справи.  

 

Мене вразило голосування «за» відставку уряду видатного «помаранчевого» члена НСНУ Федора Шпига, місце якого у партійному списку на вибори було переді мною. Він показав яскравий і цинічний приклад виживання у «тераріумі» українського політикума. Мабуть, саме голосування за принципом зручності дозволило йому зберегти і продати з прибутком банк «Аваль» у той час, коли «Орлан» був знищений тільки  за те, що я не став на коліна.  

Особисто я як менеджер і політик закликаю до якнайшвидшого проведення референдуму за політичною реформою. Ситуація, яка склалася навколо відставки уряду, показала, що в законодавстві існує багато розбіжностей і неузгодженостей. Я не вірю в політичну реформу, прийняту в грудні 2004 року під шантажем зриву демократичних виборів. У нас коротка політична память і це погано. Адже Україна може втратити конкурентноспроможність і керованість, які їй дуже необхідні.  

 

На Запорізьку область відставка уряду не вплине. Тут дуже багато розумних і поміркованих людей. Я буду жорстко відстоювати позицію Президента України. Тут буде злагода і спокій незалежно від кольору політичного прапора."

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону