Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Запорізьку область відставка Уряду не вплине

12 січня 2006 - 14:42

 Коментар голови Запорізької облдержадміністрації Євгена Червоненка з приводу відставки Уряду:

            "Це не політика, а політиканство. Політики показали, що їх амбіції вище за національні інтереси. Це послабило країну. На жаль, всі думають не про безпеку країни, а про те - «хто» і «ким» буде керувати. Особливо «захоплює» послідовність дій «постійно ображеної» Юлії Володимирівни, яка звинуватила всіх в усьому. Вдаривши по колишніх колегах «не словом, а ділом», вона вклала свою "лепту" у відставку уряду. Якщо у шановної екс-премєрки та фахівця у газовому питанні (з великим досвідом ЄЕСУ) і були питання, то необхідно було розібратися із посадовими особами, а не «пускати під ніж» весь помаранчевий Кабмін. Робити помсту тим, хто прийшов після тебе - не є порядним. Я ж  не образився на Єханурова, за те, що він не захотів бачити мене в своєму уряді, чи на Бондара, нинішнього Міністра транспорту та звязку, який прийшов після мене.  

 

 

Якщо «газовики» винні – мусять відповідати, якщо ні – треба Юлії Володимирівні вибачитись перед ними. До речі, я досі чекаю вибачення від Турчинова, який менше розуміється, наприклад, в питаннях портів, ніж я в питаннях безпеки, що було доведено мною під час помаранчевої революції.  

 

Поведінка Тимошенко не стала для мене сюрпризом. Коли до неї ставишся щиро та конструктивно, у відповідь отримуєш неправдиві звинувачення як, наприклад, під час її останнього візиту до Запоріжжя. Але дуже хочеться, щоб у майбутньому запальні помаранчеві слова Тимошенко не оберталися на зовсім інші справи.  

 

Мене вразило голосування «за» відставку уряду видатного «помаранчевого» члена НСНУ Федора Шпига, місце якого у партійному списку на вибори було переді мною. Він показав яскравий і цинічний приклад виживання у «тераріумі» українського політикума. Мабуть, саме голосування за принципом зручності дозволило йому зберегти і продати з прибутком банк «Аваль» у той час, коли «Орлан» був знищений тільки  за те, що я не став на коліна.  

Особисто я як менеджер і політик закликаю до якнайшвидшого проведення референдуму за політичною реформою. Ситуація, яка склалася навколо відставки уряду, показала, що в законодавстві існує багато розбіжностей і неузгодженостей. Я не вірю в політичну реформу, прийняту в грудні 2004 року під шантажем зриву демократичних виборів. У нас коротка політична память і це погано. Адже Україна може втратити конкурентноспроможність і керованість, які їй дуже необхідні.  

 

На Запорізьку область відставка уряду не вплине. Тут дуже багато розумних і поміркованих людей. Я буду жорстко відстоювати позицію Президента України. Тут буде злагода і спокій незалежно від кольору політичного прапора."

Читайте також

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками