Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області працюють над розробкою енергокарти

29 жовтня 2013 - 10:20

В облдержадміністрації відбулося розширене засідання робочої групи з реалізації компоненту з енергоефективності в рамках Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ», яке провів директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський. Захід відбувся за участю представників компанії «VEC»  SRL (Республіка Молдова, м. Кишинів).

Як повідомив посадовець, днями головою облдержадміністрації Олександром Пеклушенком, головою облради Віктором Межейком та директором Представництва ПРООН в Україні Рікардою Рігер було підписано Тристоронню Грантову Угоду щодо впровадження в Запорізькій області Компоненту з енергоефективності. Реалізація даної Угоди передбачає впровадження мобільної лабораторії з енергоаудиту та розробку енергокарти.

У зв’язку з цим учасники заходу розглянули можливості реалізації цих проектів. Зокрема, йшлося про заповнення програми «Енергокарта» інформаційними базами, які ведуться різними відомчими підприємствами, організаціями та установами (КП «Облводоканал», ВАТ «Запоріжжяобленерго» тощо).

Розглядаючи питання, члени робочої групи висловили ряд побажань щодо технічного завдання для розробки майбутньої електронної системи моніторингу та аналізу розвитку енергетичної сфери «Енергокарта».

Під час засідання робочої групи менеджер «VEC»  SRL Микола Волошин поділився досвідом проведення паспортизації будівель бюджетної та соціальної сфери зі складанням Єдиного інтерактивного реєстру будівель, в якому враховані аналіз ефективності використання енергоресурсів на одиницю опалювальної площі, підготовку гарячої води і освітлення.

- Ця робота дозволить оперативно впроваджувати проекти, які будуть спрямовані на економію бюджетних коштів, - резюмував Євген Семечаєвський.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят