Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області працюють над розробкою енергокарти

29 жовтня 2013 - 10:20

В облдержадміністрації відбулося розширене засідання робочої групи з реалізації компоненту з енергоефективності в рамках Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-ІІ», яке провів директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський. Захід відбувся за участю представників компанії «VEC»  SRL (Республіка Молдова, м. Кишинів).

Як повідомив посадовець, днями головою облдержадміністрації Олександром Пеклушенком, головою облради Віктором Межейком та директором Представництва ПРООН в Україні Рікардою Рігер було підписано Тристоронню Грантову Угоду щодо впровадження в Запорізькій області Компоненту з енергоефективності. Реалізація даної Угоди передбачає впровадження мобільної лабораторії з енергоаудиту та розробку енергокарти.

У зв’язку з цим учасники заходу розглянули можливості реалізації цих проектів. Зокрема, йшлося про заповнення програми «Енергокарта» інформаційними базами, які ведуться різними відомчими підприємствами, організаціями та установами (КП «Облводоканал», ВАТ «Запоріжжяобленерго» тощо).

Розглядаючи питання, члени робочої групи висловили ряд побажань щодо технічного завдання для розробки майбутньої електронної системи моніторингу та аналізу розвитку енергетичної сфери «Енергокарта».

Під час засідання робочої групи менеджер «VEC»  SRL Микола Волошин поділився досвідом проведення паспортизації будівель бюджетної та соціальної сфери зі складанням Єдиного інтерактивного реєстру будівель, в якому враховані аналіз ефективності використання енергоресурсів на одиницю опалювальної площі, підготовку гарячої води і освітлення.

- Ця робота дозволить оперативно впроваджувати проекти, які будуть спрямовані на економію бюджетних коштів, - резюмував Євген Семечаєвський.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями