Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Інформаційні матеріали

Про підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування Запорізької області у жовтні 2013 року

5 листопада 2013 - 13:47

Впродовж жовтня 2013 року діяльність Запорізького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів була спрямована на реалізацію планів-графіків навчання у ЗЦППКК на 2013 рік, затверджених розпорядженням голови Запорізької облдержадміністрації від 24.12.2012 № 642, які передбачають підвищення рівня професійної компетентності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування за професійними програмами, програмами тематичних короткострокових семінарів та програмами тематичних постійно діючих семінарів.

Так, у жовтні проведено навчання за професійними програмами підвищення кваліфікації для наступних категорій слухачів:

  • директорів центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад;
  • секретарів сільських, селищних, міських (міст районного значення) рад;
  • спеціалістів відділів праці управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, управлінь праці та соціального захисту населення Запорізької міської ради та міських (міст обласного значення) рад;
  • спеціалістів-землевпорядників сільських, селищних, міських (міст районного значення) рад;
  • спеціалістів організаційних відділів райдержадміністрацій, районних рад, райадміністрацій Запорізької міської ради та міських (міст обласного значення) рад.

Для проведення навчальних занять були запрошені керівники відділів апарату та структурних підрозділів Запорізької обласної державної адміністрації, зокрема, Кархачов В.Г., Кас'яненко Д.В., Шпіньова О.В., Кархачов Ю.В., Мещан І.В., Матвєєва А.І., Понікарова О.А., Горідько М.В., Спіцина Л.В., Кривошей К.Ю., Пилявська О.Л. та інш; керівники та спеціалісти виконавчого апарату Запорізької обласної ради – Тараненко С.Д., Ляшко О.С., Клиба О.І. та інш.; керівники територіальних органів центральних органів виконавчої влади – Бамбизова С.І., Барвінський В.Ф., Бородін В.В.,
Козаченко Н.М., Моісеєнко О.І., Бринош Н.В., Казачук А.В., Лєміш Н.Є. та інш., а також провідні науковці вищих навчальних закладів м. Запоріжжя.

Відповіддю на актуальну проблематику сьогодення стало проведення у жовтні 2013 року тематичних короткострокових семінарів "Актуальні питання забезпечення збереженості архівних документів" для працівників архівних відділів райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) рад та трудових архівів; "Актуальні питання використання сучасних інформаційних технологій в діяльності органів публічної влади" для посадових осіб місцевого самоврядування – працівників виконавчих органів Запорізької міської ради; "Актуальні питання праці, зайнятості та соціально-трудових відносин" для заступників начальників управлінь (відділів) з питань праці управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, управлінь праці та соціального захисту населення міських (міст обласного значення) рад та Запорізької міської ради по районах міста; "Актуальні питання соціального захисту дітей" для начальників служб у справах дітей райдержадміністрацій, Запорізької міської ради та міських (міст обласного значення) рад; "Актуальні питання організації роботи з документами в ЄІАС "Діти" для начальників служб у справах дітей райдержадміністрацій, Запорізької міської ради та міських (міст обласного значення) рад. Крім того, для державних службовців Головного управління та територіальних управлінь Державної казначейської служби України у Запорізькій області проведено тематичний короткостроковий семінар "Запобігання і протидія корупції в контексті правотворчих процесів в Україні". Також, у співпраці з Управлінням державної служби Головдержслужби України в Запорізькій області організовано та проведено виїзний тематичний короткостроковий семінар "Актуальні питання діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в умовах оновленого законодавства України" для працівників місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування Якимівського району.

За програмою тематичного постійно діючого семінару "Іноземна мова професійного спрямування" в Центрі активно навчаються працівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, виконавчого апарату Запорізької міської ради, яких, відповідно до рівня володіння іноземною мовою, розподілено на дві групи. В якості викладачів на означене навчання запрошені Запольських Світлана Петрівна – доцент кафедри теорії та практики перекладу з англійської мови Запорізького національного університету, кандидат філологічних наук та Галуцких Ірина Анатоліївна – доцент кафедри англійської філології Запорізького національного університету, кандидат філологічних наук.

Крім того, на виконання розпорядження голови Запорізької обласної державної адміністрації від 02.09 2013 № 416 "Про організацію проведення в обласній державній адміністрації Пілотного проекту "Централізований конкурсний відбір на вакантні посади державної служби" Центром проведено навчання осіб, які визнані переможцями конкурсу та запропоновані для зарахування до кадрового резерву на базові посади державної служби. Навчальна програма була спрямована на формування та вдосконалення професійних компетентностей з питань публічного врядування, надання адміністративних послуг в контексті європейських стандартів, виконання чинного законодавства у сфері забезпечення доступу до публічної інформації, контролю за виконанням документів в органах виконавчої влади, організації документування управлінської діяльності, психологічних основ побудови ефективного ділового спілкування та інш. По завершенню навчання його учасники захистили письмові творчі роботи та отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Всього навчальними програмами підвищення кваліфікації впродовж жовтня 2013 року охоплено 394 особи, серед яких 177 державних службовців – працівників місцевих органів виконавчої влади, 64 державних службовців – працівників територіальних органів центральних органів виконавчої влади, 146 посадових осіб місцевого самоврядування та 7 працівників державних установ.

Учасники всіх означених навчальних заходів були забезпечені відповідними методичними матеріалами, в тому числі і мультимедійними. В процесі реалізації навчальних програм застосовувалися активні форми та методи навчання – тренінги, "круглі столи", тематичні дискусії, обміни досвідом та інш.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн