Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громадськість долучається до впровадження соціальних ініціатив Президента України

13 листопада 2013 - 10:10

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов взяв участь у розширеному засіданні президії Громадської ради при ОДА.

У ході засідання члени ради розглянули низку важливих питань, які стосуються розвитку та життєдіяльності регіону. Зокрема,  Андрій Гамов поінформував про реалізацію соціальних ініціатив Глави держави в Запорізькій області.

- Президент України Віктор Янукович відстоює позицію, що без ефективної соціальної політики неможливе успішне проведення економічних реформ та євроінтеграція. Тому глибинне реформування соціальної сфери стало одним з основних положень програми на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», - зазначив представник обласної виконавчої влади.

За словами посадовця, якщо в 2012 році основна увага була приділена впровадженню нових підходів до оплати праці, податків, соціального страхування, пенсійного забезпечення, адресної соціальної підтримки найбільш нужденних груп населення, то в поточному – це розвиток дитячої творчості, масового дитячо-юнацького спорту, сімейних форм виховання, реформування системи охорони здоров'я тощо.

У рамках реформування системи охорони здоров'я, зокрема, екстреної швидкої допомоги, в області створено єдиний диспетчерський центр, а за кілька днів відчиняться двері обласного перинатального центру.

У 2012-2013 роках суттєво збільшена кількість соцпрацівників, упроваджується інститут дільничних соціальних інспекторів, що дозволяє вивести на більш високий рівень роботу з проблемними родинами. Також в області триває комплексна робота з легалізації зайнятості, створення нових робочих місць, поступового підвищення та перерахунку пенсійних виплат.

- Усе це - реальні результати, які  вже сьогодні впливають на підвищення рівня життя запоріжців. Разом з тим, у цій сфері не можна зупинятися на досягнутому, поки остаточно не вирішені питання бідності, нерівності, обмежених можливостей, - зауважив Андрій Гамов.

Також посадовець додав, що попереду чекає робота над удосконаленням стандартів соціальних послуг, залучення в цей сектор інститутів громадянського суспільства, перехід від подолання проблемної ситуації за фактом до превентивної тактики.

Серед питань, які також були винесені на обговорення членів президії Громадської ради, – реалізація соціальних ініціатив Президента України щодо розвитку дошкільної освіти, дитячо-юнацької творчості, сімейних форм виховання, а також перехід до справедливої системи пенсійного забезпечення, соціального захисту ветеранів, пенсіонерів та інвалідів.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів