Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Повна та своєчасна сплата податків відкриває перед бізнесом можливості для подальшого успішного розвитку»

13 листопада 2013 - 13:50

В обласній державній адміністрації відбулися урочистості з нагоди 15-річчя Асоціації платників податків України. Від імені голови ОДА Олександра Пеклушенка представників бізнесу вітав його заступник Петро Гончарук.

- Президент України Віктор Янукович поставив перед владою всіх рівнів найважливіше завдання: наступного року Україна має увійти в першу сотню країн за доступністю ведення бізнесу. За останніми даними рейтингу конкурентоспроможності регіонів, який проводить Фонд ефективного управління за методикою світового економічного форуму в Давосі, за рівнем розвитку бізнесу Запорізька область посідає третє місце після Дніпропетровської і Донецької областей. Також наш регіон знаходиться на третьому місці в Україні за обсягом реалізованої продукції, понад 43% якого становить внесок малого та середнього бізнесу, - зазначив Петро Гончарук.

За словами посадовця, нині в сфері підприємництва в області працює понад 13 тисяч малих і 720 середніх підприємств, 2300 фермерських господарств, а також понад 118 тисяч приватних підприємців. З початку 2013 помітно збільшилася кількість фізичних осіб-підприємців - до 118 729 осіб, що на 11,3% більше показника відповідного періоду 2012 року. Фактично кожен третій працюючий в економіці області зайнятий у сфері підприємництва.

- Питома вага надходжень від діяльності суб'єктів малого підприємництва до бюджетів усіх рівнів області на початку 2013 року склала 29,9%. За 9 місяців поточного року надходження до бюджету області від діяльності малого підприємництва збільшилися і склали 398,8 млн. грн. , що на 9,4 % більше показника попереднього року ( 364,4 млн. грн.) Повне і своєчасне внесення платежів до бюджетів усіх рівнів відкриває перед бізнесом можливості для його успішного розвитку в подальшому, - підкреслив Петро Гончарук.

Також посадовець нагородив дипломами облдержадміністрації переможців обласного туру Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків України-2012», серед яких - ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «Фарматрон», ПАТ «Мотор-Банк», ТОВ «Видавничий будинок «Кераміст», ПАТ АКБ «ІНДУСТРІАЛБАНК», ПАТ «Карлсберг Україна» та ТОВ «БІОЛ»

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів