Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент України відвідав Запорізький перинатальний центр

14 листопада 2013 - 13:57

У рамках робочої поїздки до Запорізької області Президент України Віктор Янукович відвідав обласний перинатальний центр, реконструкція якого була розпочата у вересні 2012 року. Главу держави супроводжували Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина  Акімова, Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова, голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко, голова облради Віктор Межейко та Запорізький міський голова Олександр Сін.

Перинатальні центри, яких в Україні вже понад 10, створюють у рамках реалізації національного проекту «Нове життя - нова якість охорони материнства та дитинства». Запорізький обласний центр розрахований на 124 ліжка, орієнтовна потужність закладу - близько 2700 пологів щороку. Відкриття акушерського корпусу заплановане на грудень поточного року.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко ознайомив Президента України Віктора Януковича з ходом ремонтих робіт і продемонстрував на інформаційних стендах етапи реконструкції.

Головний лікар центру Олександр Кирилюк надав Главі держави вичерпну інформацію про основні напрямки діяльності закладу та провів палатами й кабінетами акушерського корпусу, показав сучасне обладнання, яке вже встановлене.

Президент України також поспілкувався з медиками, які працюватимуть у закладі.

За словами керівника держави, після відкриття таких центрів у інших регіонах країни вдалося знизити рівень материнської смертності на 24%, а дитячої – на 11%.

- Однак я переконаний, що жоден перинатальний центр не допоможе, якщо в ньому не будуть працювати висококласні спеціалісти, які постійно працюють над удосконаленням свого фахового рівня. Знаю, ви це також усвідомлюєте та готові забезпечити якісну роботу цього закладу, - відзначив Віктор Янукович.

Також Глава держави пообіцяв, що з боку влади будуть докладатись усі зусилля для того, щоб оплата праці медпрацівників буда гідною. Так, тільки за останні роки зарплата медиків зросла на 80%. Зокрема, в Запорізькій області їх середня заробітна становить 2485 грн.

- Ми і далі йтимемо цим шляхом, - запевнив присутніх Віктор Янукович.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області