Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Приазовський район – лідер регіонального рейтингу

27 листопада 2013 - 15:58

Приазовський район – лідер регіонального рейтингу

Департамент економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації здійснив розрахунки оцінки результатів діяльності за підсумками січня-вересня 2013 року  районних державних адміністрацій області (за 30 показниками) та міст обласного значення (за 25 показниками).

За січень-вересень 2013 року обсяг реалізованої промислової продукції по області становив 55192,1 млн. грн., забезпечивши третє місце серед регіонів України.

У розрізі територій області зростання обсягів реалізованої промислової продукції відбулося у 14 районах (найбільше у Приазовському – у 4,7 раза, Чернігівському – у 2,8 раза, Токмацькому (на 95,4 %), Веселівському (на 61,4 %) та у м. Мелітополь (на 13,8 %).

Суттєве скорочення обсягів реалізації промислової продукції порівняно з аналогічним періодом минулого року відбулося в Кам′янсько-Дніпровському (на 19,6 %), Куйбишевському (на 16,6 %), Гуляйпільському (на 9,6 %), Бердянському (на 9,5 %) та Оріхівському (на 4 %) районах, а також у містах Токмак (на 20,1 %) та Запоріжжя (на 8,9 %).

Валова продукція сільського господарства (у постійних цінах 2010 року) за січень-вересень 2013 року склала 7468,9 млн. грн. (10 місце серед регіонів України), що становить 124,3 % до січня-вересня 2012 року (2 місце), у т.ч. валова продукція по сільськогосподарських підприємствах – 3644,1 млн. грн. (131,7 %), по господарствах населення – 3824,8 млн. грн. (118 %).

Найвищі темпи зростання валової продукції сільського господарства зафіксовано у Кам′янсько-Дніпровському (174,6 %), Вільнянському (157,5 %), Запорізькому (155,8 %), Василівському (154,9 %), Оріхівському (144,1 %) та Великобілозерському (140,5 %) районах, зменшення обсягів валової продукції сільського господарства зафіксовано лише в Приазовському районі (на 0,9 %).

Крім того, за напрямом «економічний розвиток» враховано рівень оплати за спожиті електроенергію та природний газ. У результаті лідируючі місця посіли Приазовський район та Бердянськ серед міст обласного значення, останні – Мелітопольський район та м.Мелітополь .

За  напрямом «державні фінанси» найвищі показники мають Гуляйпільський район та місто Енергодар, найнижчі – Запорізький район та м.Бердянськ.

Споживчий ринок (обсяг роздрібної торгівлі та його приріст на одиницю населенню) у звітному періоді найкраще розвивався в Запорізькому районі та Мелітополі, найнижчі показники мають Бердянський район та місто Енергодар.

 За напрямом  «населення та ринок праці» лідирують Куйбишевський район та м.Токмак, відстають -  Кам'янсько-Дніпровський район та м.Бердянськ.

За станом  житлово-комунального господарства та будівництва житла  випередили інших Запорізький район та м. Токмак.

Найкраще справа із захистом прав дитини, який оцінюється за кількістю  усиновлення та охоплення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання, налагоджена в Куйбишевському районі та м.Енергодар.  

Підсумкова оцінка результатів діяльності районних державних адміністрацій за січень-вересень 2013 року виглядає таким чином: 1 місце - Приазовський район, друге – Веселівський, третє – Пологівський, на останній сходинці рейтингу - Кам'янсько-Дніпровський район.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни