Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Приазовський район – лідер регіонального рейтингу

27 листопада 2013 - 15:58

Приазовський район – лідер регіонального рейтингу

Департамент економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації здійснив розрахунки оцінки результатів діяльності за підсумками січня-вересня 2013 року  районних державних адміністрацій області (за 30 показниками) та міст обласного значення (за 25 показниками).

За січень-вересень 2013 року обсяг реалізованої промислової продукції по області становив 55192,1 млн. грн., забезпечивши третє місце серед регіонів України.

У розрізі територій області зростання обсягів реалізованої промислової продукції відбулося у 14 районах (найбільше у Приазовському – у 4,7 раза, Чернігівському – у 2,8 раза, Токмацькому (на 95,4 %), Веселівському (на 61,4 %) та у м. Мелітополь (на 13,8 %).

Суттєве скорочення обсягів реалізації промислової продукції порівняно з аналогічним періодом минулого року відбулося в Кам′янсько-Дніпровському (на 19,6 %), Куйбишевському (на 16,6 %), Гуляйпільському (на 9,6 %), Бердянському (на 9,5 %) та Оріхівському (на 4 %) районах, а також у містах Токмак (на 20,1 %) та Запоріжжя (на 8,9 %).

Валова продукція сільського господарства (у постійних цінах 2010 року) за січень-вересень 2013 року склала 7468,9 млн. грн. (10 місце серед регіонів України), що становить 124,3 % до січня-вересня 2012 року (2 місце), у т.ч. валова продукція по сільськогосподарських підприємствах – 3644,1 млн. грн. (131,7 %), по господарствах населення – 3824,8 млн. грн. (118 %).

Найвищі темпи зростання валової продукції сільського господарства зафіксовано у Кам′янсько-Дніпровському (174,6 %), Вільнянському (157,5 %), Запорізькому (155,8 %), Василівському (154,9 %), Оріхівському (144,1 %) та Великобілозерському (140,5 %) районах, зменшення обсягів валової продукції сільського господарства зафіксовано лише в Приазовському районі (на 0,9 %).

Крім того, за напрямом «економічний розвиток» враховано рівень оплати за спожиті електроенергію та природний газ. У результаті лідируючі місця посіли Приазовський район та Бердянськ серед міст обласного значення, останні – Мелітопольський район та м.Мелітополь .

За  напрямом «державні фінанси» найвищі показники мають Гуляйпільський район та місто Енергодар, найнижчі – Запорізький район та м.Бердянськ.

Споживчий ринок (обсяг роздрібної торгівлі та його приріст на одиницю населенню) у звітному періоді найкраще розвивався в Запорізькому районі та Мелітополі, найнижчі показники мають Бердянський район та місто Енергодар.

 За напрямом  «населення та ринок праці» лідирують Куйбишевський район та м.Токмак, відстають -  Кам'янсько-Дніпровський район та м.Бердянськ.

За станом  житлово-комунального господарства та будівництва житла  випередили інших Запорізький район та м. Токмак.

Найкраще справа із захистом прав дитини, який оцінюється за кількістю  усиновлення та охоплення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, сімейними формами виховання, налагоджена в Куйбишевському районі та м.Енергодар.  

Підсумкова оцінка результатів діяльності районних державних адміністрацій за січень-вересень 2013 року виглядає таким чином: 1 місце - Приазовський район, друге – Веселівський, третє – Пологівський, на останній сходинці рейтингу - Кам'янсько-Дніпровський район.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни