Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Школа-інтернат спортивного профілю – кузня спортсменів до національних збірних команд

28 листопада 2013 - 10:14

З інспекційною метою заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов відвідав Запорізьку обласну спеціалізовану загальноосвітню школу-інтернат спортивного профілю. З особливостями роботи закладу посадовця ознайомив директор закладу Василь Захлюпаний та начальник управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА Наталія Власова.

Як пояснив керівник закладу, нині в школі-інтернаті навчаються 159 учнів, які серйозно займаються  такими видами спорту: академічне веслування, спортивна гімнастика, вільна та греко-римська боротьба, дзюдо, волейбол (дівчата), легка та важка атлетика.

Комунальний заклад «Запорізька спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат спортивного профілю» був утворений на базі ЗОШ № 26 у 2004 році рішенням Запорізької обласної ради. Головною метою діяльності інтернату є пошук талановитої спортивної молоді та підготовка спортсменів до складу збірних команд України. За цей час фахівці підготували тут 54  майстрів спорту України, 175 кандидатів у майстри спорту та 78 членів національних збірних.

Андрій Гамов оглянув територію закладу, спортивний майданчик, їдальню, медпункти та спортзалу, а також навчальні кабінети та житлові кімнати вихованців.

До їдальні та харчоблоку в представника обласної виконавчої влади зауважень не виникло – приміщення відремонтовані, обладнані сучасними меблями та необхідною кухонною технікою. У більш-менш задовільному стані знаходиться і  спортзал, де встановлено сучасні тренажери. У планах керівництва школи-інтернату - обладнати додаткову спортивну залу в іншому приміщенні на території закладу.

 Разом з тим, після огляду навчальних кабінетів та житлових кімнат учнів Андрій Гамов зробив ряд висновків. Зокрема, деякі класи потребують нових парт, а в житлових кімнатах необхідно приділити увагу побутовому облаштуванню для того, щоб дітлахи могли почувати себе, як вдома.

Також заступник голови облдержадміністрації поспілкувався з викладачами та вихованцями школи, поцікавився їхніми зауваженнями та побажаннями щодо подальшого розвитку закладу. Як з’ясувалося, давньою проблемою спортивного інтернату є відсутність шкільного транспорту. Учні двічі на день їздять на тренування до спортивних баз. Якщо до Школи вищої спортивної майстерності діти можуть дійти пішки, то в зали, які розташовані в Хортицькому  чи Шевченківському районі, доводиться добиратися за власні кошти і без супроводження дорослих.

- У наступному році області будуть виділені шкільні автобуси, тож слід порушити це питання, оформити заявку. Якщо є необхідність, будемо відшукувати можливості забезпечити вас транспортом, - звернувся до директора школи-інтернату Андрій Гамов.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни