Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Школа-інтернат спортивного профілю – кузня спортсменів до національних збірних команд

28 листопада 2013 - 10:14

З інспекційною метою заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов відвідав Запорізьку обласну спеціалізовану загальноосвітню школу-інтернат спортивного профілю. З особливостями роботи закладу посадовця ознайомив директор закладу Василь Захлюпаний та начальник управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА Наталія Власова.

Як пояснив керівник закладу, нині в школі-інтернаті навчаються 159 учнів, які серйозно займаються  такими видами спорту: академічне веслування, спортивна гімнастика, вільна та греко-римська боротьба, дзюдо, волейбол (дівчата), легка та важка атлетика.

Комунальний заклад «Запорізька спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат спортивного профілю» був утворений на базі ЗОШ № 26 у 2004 році рішенням Запорізької обласної ради. Головною метою діяльності інтернату є пошук талановитої спортивної молоді та підготовка спортсменів до складу збірних команд України. За цей час фахівці підготували тут 54  майстрів спорту України, 175 кандидатів у майстри спорту та 78 членів національних збірних.

Андрій Гамов оглянув територію закладу, спортивний майданчик, їдальню, медпункти та спортзалу, а також навчальні кабінети та житлові кімнати вихованців.

До їдальні та харчоблоку в представника обласної виконавчої влади зауважень не виникло – приміщення відремонтовані, обладнані сучасними меблями та необхідною кухонною технікою. У більш-менш задовільному стані знаходиться і  спортзал, де встановлено сучасні тренажери. У планах керівництва школи-інтернату - обладнати додаткову спортивну залу в іншому приміщенні на території закладу.

 Разом з тим, після огляду навчальних кабінетів та житлових кімнат учнів Андрій Гамов зробив ряд висновків. Зокрема, деякі класи потребують нових парт, а в житлових кімнатах необхідно приділити увагу побутовому облаштуванню для того, щоб дітлахи могли почувати себе, як вдома.

Також заступник голови облдержадміністрації поспілкувався з викладачами та вихованцями школи, поцікавився їхніми зауваженнями та побажаннями щодо подальшого розвитку закладу. Як з’ясувалося, давньою проблемою спортивного інтернату є відсутність шкільного транспорту. Учні двічі на день їздять на тренування до спортивних баз. Якщо до Школи вищої спортивної майстерності діти можуть дійти пішки, то в зали, які розташовані в Хортицькому  чи Шевченківському районі, доводиться добиратися за власні кошти і без супроводження дорослих.

- У наступному році області будуть виділені шкільні автобуси, тож слід порушити це питання, оформити заявку. Якщо є необхідність, будемо відшукувати можливості забезпечити вас транспортом, - звернувся до директора школи-інтернату Андрій Гамов.

 

Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни