Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Незважаючи на політичну ситуацію, країна працює в робочому режимі - Олександр Пеклушенко

9 грудня 2013 - 13:22

Незважаючи на політичну ситуацію, країна працює в робочому режимі - Олександр Пеклушенко

Одним з питань, порушених під час апаратної наради в облдержадміністрації, стало підбиття підсумків торгового балансу Запорізької області з Євросоюзом та країнами СНД. Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук, у нашому регіоні експорт превалює над імпортом. В Україні ми посідаємо 4 місце за коефіцієнтом перекриття експортом імпорту. Головними споживачами наших товарів з найбільшою доданою вартістю є країни СНД - їх частка в цьому році склала майже 48%. При цьому країни Європи займають у загальному обсязі експорту лише 18,5 % , а країни Азії - 23,2 %.

- За 9 місяців 2013  року імпорт товарів склав 1266,8 млн. дол. США, а експорт - 2651,4 млн. дол. США. Якщо за обсягами імпорту ми на 10 місці в Україні, то за обсягами експорту посідаємо 5 місце. Тобто, можна зробити висновок, що Запорізька область - це область, яка експортує товари. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 1384,6 млн. дол. США. Питома вага країн СНД у загальному обсязі експорту становить майже 48 %. Тому будь-яке коливання на ринку експорту з країнами СНД, і зокрема з Росією, відразу відображається на роботі наших промислових підприємств. Будь-які неправильні та необдумані рішення можуть вплинути на зайнятість і достаток тих людей, які сьогодні зайняті у промисловості. Всього у нас працює 168 900 осіб у цій сфері, - доповів Петро Гончарук.

Показники торгового балансу Запорізької області - черговий наочний доказ правильності позиції Президента України Віктора Януковича в питанні євроінтеграції. В цьому впевнений керівник регіону Олександр Пеклушенко. На його думку, в будь-яких стратегічних питаннях розвитку держави не може бути ніякого поспіху і всі ризики мають бути заздалегідь прораховані.

- Ми зробили підрахунки і зрозуміли, що якщо ми скорочуємо нашу частку товарної продукції в Російську Федерацію, то ми втрачаємо 40  тисяч робочих місць. Тому ми - за правду. А правда полягає в тому, що ми не дозволимо нікому ні словами, ні гаслами, що не підкріплені економікою, зруйнувати фінансову та соціальну стабільність, які є на сьогодні в країні. Не можна недооцінювати ту політичну ситуацію, яка є. Не можна недооцінювати очікування тих людей, які хочуть отримати відповіді на запитання. Але я знаю нашого Президента Віктора Януковича. Це людина, яка ніколи не зрадить інтересів держави та її громадян. Тому перш ніж щось зробити, він завжди глибоко аналізує. І завжди приходить тільки до того рішення, яке позитивно позначається на житті людей. Наразі уряд і органи виконавчої влади працюють злагоджено. Країна працює в робочому режимі, - заявив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни