Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Незважаючи на політичну ситуацію, країна працює в робочому режимі - Олександр Пеклушенко

9 грудня 2013 - 13:22

Незважаючи на політичну ситуацію, країна працює в робочому режимі - Олександр Пеклушенко

Одним з питань, порушених під час апаратної наради в облдержадміністрації, стало підбиття підсумків торгового балансу Запорізької області з Євросоюзом та країнами СНД. Як повідомив заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук, у нашому регіоні експорт превалює над імпортом. В Україні ми посідаємо 4 місце за коефіцієнтом перекриття експортом імпорту. Головними споживачами наших товарів з найбільшою доданою вартістю є країни СНД - їх частка в цьому році склала майже 48%. При цьому країни Європи займають у загальному обсязі експорту лише 18,5 % , а країни Азії - 23,2 %.

- За 9 місяців 2013  року імпорт товарів склав 1266,8 млн. дол. США, а експорт - 2651,4 млн. дол. США. Якщо за обсягами імпорту ми на 10 місці в Україні, то за обсягами експорту посідаємо 5 місце. Тобто, можна зробити висновок, що Запорізька область - це область, яка експортує товари. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 1384,6 млн. дол. США. Питома вага країн СНД у загальному обсязі експорту становить майже 48 %. Тому будь-яке коливання на ринку експорту з країнами СНД, і зокрема з Росією, відразу відображається на роботі наших промислових підприємств. Будь-які неправильні та необдумані рішення можуть вплинути на зайнятість і достаток тих людей, які сьогодні зайняті у промисловості. Всього у нас працює 168 900 осіб у цій сфері, - доповів Петро Гончарук.

Показники торгового балансу Запорізької області - черговий наочний доказ правильності позиції Президента України Віктора Януковича в питанні євроінтеграції. В цьому впевнений керівник регіону Олександр Пеклушенко. На його думку, в будь-яких стратегічних питаннях розвитку держави не може бути ніякого поспіху і всі ризики мають бути заздалегідь прораховані.

- Ми зробили підрахунки і зрозуміли, що якщо ми скорочуємо нашу частку товарної продукції в Російську Федерацію, то ми втрачаємо 40  тисяч робочих місць. Тому ми - за правду. А правда полягає в тому, що ми не дозволимо нікому ні словами, ні гаслами, що не підкріплені економікою, зруйнувати фінансову та соціальну стабільність, які є на сьогодні в країні. Не можна недооцінювати ту політичну ситуацію, яка є. Не можна недооцінювати очікування тих людей, які хочуть отримати відповіді на запитання. Але я знаю нашого Президента Віктора Януковича. Це людина, яка ніколи не зрадить інтересів держави та її громадян. Тому перш ніж щось зробити, він завжди глибоко аналізує. І завжди приходить тільки до того рішення, яке позитивно позначається на житті людей. Наразі уряд і органи виконавчої влади працюють злагоджено. Країна працює в робочому режимі, - заявив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області