Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сфера охорони здоров'я - під постійним контролем обласної влади

9 грудня 2013 - 14:09

Сфера охорони здоров'я - під постійним контролем обласної влади

Роботу системи охорони здоров'я в місті Запоріжжя обговорили сьогодні під час апаратної наради в облдержадміністрації. Галузь знаходиться на стадії реформування. При цьому продовжують заважити хронічні проблеми, такі як ефективність ліжкового фонду або діяльність спеціалізованих медичних установ. Наприклад, незважаючи на те, що в регіоні діє обласний онкологічний диспансер, триває практика надання хірургічної допомоги онкохворим у звичайних лікарнях. Так, на думку медиків, порушується клінічний маршрут пацієнта і можуть виникнути проблеми з лікуванням ускладнень. Про це розповіла заступник директора Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Вікторія Ушакова.

- Залишається проблемною організація ефективної стаціонарної допомоги відповідно до чинних стандартів та нормативів і раціональне використання наявних ліжок. Наприклад, у міській лікарні № 9 проходить реорганізація неврологічної служби, яка передбачає збільшення ліжок з 60 до 90. При цьому не враховується, що кількість неврологічних ліжок загалом по області вже перевищує норматив. У Запоріжжі вже функціонує два спеціалізованих інсультних центри. Об'єктивних причин для збільшення ліжок не має, - наголосила Вікторія Ушакова.

Для обговорення цих питань на нараду були запрошені керівники всіх міських лікувальних установ. Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко запевнив їх, що з боку обласної влади буде не тільки всебічна підтримка запорізьких лікарень, а й контроль і моніторинг їхньої роботи.

- Ще і ще раз вас попереджую:  у мене немає іншої найважливішої галузі, ніж охорона здоров'я. Немає і не буде. Знаю все, що відбувається в кожній з ваших лікувальних установ. Доведу до логічного кінця все, що сьогодні хвилює мене як керівника за тими тривожними сигналами, які вже є. Під моєю пильною увагою і опікою буде знаходитися ця галузь, - заявив Олександр Пеклушенко.

Також керівник регіону Олександр Пеклушенко виступив з рекомендацією призначити на посаду начальника міського управління охорони здоров'я Вікторію Ушакову. Колишній керівник структури Віталій Казека має намір повернутися до роботи до обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни