Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сфера охорони здоров'я - під постійним контролем обласної влади

9 грудня 2013 - 14:09

Сфера охорони здоров'я - під постійним контролем обласної влади

Роботу системи охорони здоров'я в місті Запоріжжя обговорили сьогодні під час апаратної наради в облдержадміністрації. Галузь знаходиться на стадії реформування. При цьому продовжують заважити хронічні проблеми, такі як ефективність ліжкового фонду або діяльність спеціалізованих медичних установ. Наприклад, незважаючи на те, що в регіоні діє обласний онкологічний диспансер, триває практика надання хірургічної допомоги онкохворим у звичайних лікарнях. Так, на думку медиків, порушується клінічний маршрут пацієнта і можуть виникнути проблеми з лікуванням ускладнень. Про це розповіла заступник директора Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Вікторія Ушакова.

- Залишається проблемною організація ефективної стаціонарної допомоги відповідно до чинних стандартів та нормативів і раціональне використання наявних ліжок. Наприклад, у міській лікарні № 9 проходить реорганізація неврологічної служби, яка передбачає збільшення ліжок з 60 до 90. При цьому не враховується, що кількість неврологічних ліжок загалом по області вже перевищує норматив. У Запоріжжі вже функціонує два спеціалізованих інсультних центри. Об'єктивних причин для збільшення ліжок не має, - наголосила Вікторія Ушакова.

Для обговорення цих питань на нараду були запрошені керівники всіх міських лікувальних установ. Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко запевнив їх, що з боку обласної влади буде не тільки всебічна підтримка запорізьких лікарень, а й контроль і моніторинг їхньої роботи.

- Ще і ще раз вас попереджую:  у мене немає іншої найважливішої галузі, ніж охорона здоров'я. Немає і не буде. Знаю все, що відбувається в кожній з ваших лікувальних установ. Доведу до логічного кінця все, що сьогодні хвилює мене як керівника за тими тривожними сигналами, які вже є. Під моєю пильною увагою і опікою буде знаходитися ця галузь, - заявив Олександр Пеклушенко.

Також керівник регіону Олександр Пеклушенко виступив з рекомендацією призначити на посаду начальника міського управління охорони здоров'я Вікторію Ушакову. Колишній керівник структури Віталій Казека має намір повернутися до роботи до обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області