Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На новорічні свята в області заплановано понад 3 тисячі розважальних та культурно-мистецьких заходів

17 грудня 2013 - 15:35

На новорічні свята в області заплановано понад 3 тисячі розважальних та культурно-мистецьких заходів

Про підготовку до новорічних та різдвяних свят під час брифінгу журналістів поінформувала директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Ірина Конарева.

Враховуючи те, що поточний рік оголошено Президентом України Роком дитячої творчості, наразі в області проводяться підсумкові фестивалі, конкурси дитячої творчості, а заключним стане обласний конкурс дитячої творчості «Зимові святки», який пройде 20 грудня в Запоріжжі.

Відкриття центральної ялинки області відбудеться вже за два дні, 19 грудня, на пл. Фестивальній.

Святкові заходи до Дня Святого Миколая стартували благодійною акцією «Фабрика Святого Миколая», яка проходить у бібліотеці ім. О.М. Горького за підтримки соціального центру «Промінь».

В академічному театрі юного глядача, театрі  ім. В.Г. Магара, обласній філармонії розпочинаються щоденні новорічні інтермедії, благодійні вистави, творчі зустрічі та концерти.

Традиційно колектив  обласного театру ляльок також підготував новорічні спектаклі для маленьких запоріжців. Однак у поточному році вистави показуватимуть не тільки жителям обласного центру - театр  з гастролями виїде до Новомиколаївської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату та дитячого відділення протитуберкульозного клінічного диспансеру.

Департамент культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації спільно з Національним заповідником «Хортиця» і Всеукраїнською федерацією «Спас» проведуть свято «Різдво на Хортиці» та різдвяні заходи на території історико-культурного комплексу «700-річний запорізький дуб».

Яскравими будуть новорічні свята і в районах області. Так, парад Дідів Морозів і Снігуроньок відбудеться в Мелітополі та Токмаку. Для жителів Бердянська проведуть конкурсно-розважальну програму “Снігуронька-2014”. В Оріхівському районі планується обрядове свято “Андріївські вечорниці”, в Кам’янсько-Дніпровському районі - народні гуляння “Новорічні дива” тощо.

Концертні програми та інші святкові заходи заплановані в усіх населених пунктах регіону загальною кількістю понад 3 тисячі.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку